Μπορεί να φταίει το κινητό σου για τα κιλά που δε χάνεις - AllYou.gr

Search

Μπορεί να φταίει το κινητό σου για τα κιλά που δε χάνεις

Μήπως και εσύ έχεις τη συνήθεια να το παίρνεις μαζί σου στο τραπέζι;

20 Φεβρουαρίου 2018
Συντάκτης : Allyou Team

Η εικόνα είναι αρκετά οικεία στους περισσότερους από εμάς: Καθόμαστε στο τραπέζι και μαζί με τα μαχαιροπίρουνα, απλώνονται δίπλα στο φαγητό μας, και τα κινητά. 

Μια νέα έρευνα, που έγινε σε 2000 Αμερικανούς από την εταιρεία Nutrisystem, έρχεται να μας επιβεβαιώσει ότι πράγματι αυτό είναι πολύ κοινό. Διαπίστωσε, συγκεκριμένα, ότι το 50% παραδέχεται ότι φέρνει κάποια στιγμή το κινητό στο τραπέζι, ενώ το 29% ότι το έχει σε κάθε γεύμα. Και φυσικά, το κινητό δεν... κάθεται ήσυχο. 2 στους 3 το τσεκάρουν ενώ τρώνε, ενώ αυτοί που καταφέρνουν να αφήσουν το τηλέφωνο μακριά από αυτή τη στιγμή της μέρας είναι μόλις το 17% του συνόλου!

Και ακόμα και διαιτολόγος να μην είσαι, καταλαβαίνεις ότι το κινητό με το φαγητό δεν κάνουν και τόσο καλή παρέα. Έχεις διαβάσει σίγουρα για το "mindful eating", δηλαδή το να τρως έχοντας όλη την προσοχή σου στη διαδικασία του φαγητού και να μη βλεπεις τηλεόραση (όπως το 72% των ερωτηθέντων) ή να τσεκάρεις κινητό. 

"To είδος, η ποσότητα και η συχνότητα του φαγητού είναι αυτά που σκεφτόμαστε όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος. Το κομμάτι που πιθανόν εστιάζουμε λιγότερο, ωστόσο, είναι ο τρόπος που τρώμε" ανέφερε η διαιτολόγος της Nutrisystem, Courtney McCormick σε σχετικό δελτίο τύπου. "Και αυτό είναι εξίσου σημαντικό. Και ξεκινάει με το να αφήσουμε κάτω το τηλέφωνο, και να κλείσουμε την τηλεόραση" πρόσθεσε.

Διαπιστώθηκε ότι η ταχύτητα που τρώει κανείς όταν χαζεύει σε συσκευές είναι μεγάλη, ενώ γενικά τέτοιου είδους συνήθειες μάς αποτρέπουν από το να ακούμε το σώμα μας, πότε χορταίνει  κλπ. Έτσι, μπορεί να οδηγούμαστε σε απόκτηση κιλών. 

"Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι το mindful eating μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος και να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες και λίπος" ανέφερε η διαιτολόγος Courtney McCormick σχετικά με την έρευνα. 

Η απόφαση δική σου.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!