Skip to main content

FOOD

Να ανεβαίνω ή όχι κάθε μέρα στη ζυγαριά;

Οι επιστήμονες κατέληξαν και εξηγούν το γιατί.



Κάθε φορά που ακολουθούσα πρόγραμμα δίιατας με διατροφολόγο, μου πρότεινε να ζυγίζομαι μία φορά την εβδομάδα για να βλέπω την πρόοδό μου. Και αυτό έμαθα πως είναι το σωστό. 

Γιατί εάν ζυγίζεσαι κάθε μέρα, μπορεί τη μια να δεις ότι έχασες και την άλλη ότι πήρες, χωρίς να έχεις κάνει καμία ατασθαλία. Και εκεί λίγο τρελαίνεσαι και θες να τη σπάσεις τη ζυγαριά. 

Καλό είναι πριν το κάνεις (μωρέ, όχι, κρίμα είναι) να τσεκάρεις εάν χρειάζεται καινούρια μπαταρία. Άκουσέ με. Από τη ζωή βγαλμένη η συμβουλή μου. 

Τι λένε όμως οι επιστήμονες; Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο Duke στο πλαίσιο του προγράμματος για την Πρόληψη της Παχυσαρκίας, κατέληξαν στο εξής αναπάντεχο:

Πρέπει να ζυγιζόμαστε κάθε μέρα! 

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι όσοι από τους συμμετέχοντες είχαν τη συνήθεια να ανεβαίνουν στη ζυγαριά τους κάθε μέρα, έχασαν 3 φορές περισσότερο βάρος σε σχέση με εκείνους που ζυγίζονταν λιγότερο τακτικά. 

Πώς ερμηνεύεται αυτό; Όταν ζυγίζεσαι σε καθημερινή βάση, τείνεις να είσαι πιο συνεπής με το πρόγραμμα διατροφής και άσκησης. Σαν να ασκείς ένα κοντρόλ στον εαυτό σου.

Κρατάω μια επιφύλαξη σε αυτή την έρευνα, και σε κάθε περίπτωση σου προτείνω να κάνεις αυτό ακριβώς που σου προτείνει ο διατροφολόγος σου. Εκείνον/η πρέπει να εμπιστεύεσαι.
 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30