5 παγίδες στο αδυνάτισμα που δεν μας αποκαλύπτει κανείς - AllYou.gr

Search

5 παγίδες στο αδυνάτισμα που δεν μας αποκαλύπτει κανείς

Και κάθε Δευτέρα ξεκινάμε, ακόμα μία, δίαιτα.

16 Μαρτίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

«Το θέμα είναι να καις περισσότερες θερμίδες από όσες παίρνεις» μου λέει μια φίλη μου, ομολογουμένως fit και κορμάρα. Αυτό είναι το μυστικό. Οκ, μήνυμα ελήφθη. 

Γιατί όμως, ενώ προσπαθώ, τρώω τα πρέποντα, κάνω και την άσκησή μου, η άτιμη η ζυγαριά δεν λέει να μου χαμογελάσει; Να μου στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας; Να γίνει για λίγο φίλη μου;

Εάν με νιώθεις, εγώ λέω να μην το βάλουμε κάτω. Ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας βλέποντας ποια είναι τα λάθη που κάνουμε, και τελικά την πατάμε:

1. Θέλουμε να δούμε αλλαγή εδώ και τώρα. 
Δηλαδή τα κιλά που πήραμε όλο τον χειμώνα, να τα χάσουμε σε 1-2 βδομάδες. Δεν ξέρω, αλλά ακούγεται λίγο δυσανάλογο και παράλογο. 
Το θέμα θέλει επιμονή και υπομονή. Δυστυχώς.

2. Δεν χορταίνουμε ύπνο.
Ούτε και φαγητό χορταίνουμε, τουλάχιστον ας κοιμόμαστε. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι για την ομαλή λειτουργία του οργανισμό το να κοιμόμαστε αρκετά και ποιοτικά. 
Σε προσωπικό επίπεδο, θα σου εξομολογηθώ ότι τα βράδυα που ξενυχτάω λόγω δουλειάς ή απλά βαρεμάρας, εννοείται ότι τρώω ό,τι χαζό μπορεί να υπάρχει στα ντουλάπια. Εσύ όχι;

3. Έχουμε θεοποιήσει την πρωτεϊνη
Η οποία εννοείται ότι μας είναι απαραίτητη αλλά η υπερκατανάλωσή της οδηγεί σε αποθήκευση του λίπους. Μην κοιτάς την ποσότητα που λαμβάνει ένας άντρας που γυμνάζεται. Δεν είναι το ίδιο με μας που χρειαζόμαστε μόλις 46 γραμμάρια τη μέρα. 

4. Δεν τρώμε αρκετά λαχανικά
Μάλλον καθόλου. Ναι, μπορεί να περάσει μια βδομάδα και να μην έχεις φάει ούτε ένα λαχανικό. Απίστευτο. Σε περίπτωση που ακολουθείς δίαιτα που απαγορεύει τα λαχανικά, οκ, ξανασκέψου το γιατί μάλλον καταστρέφεις την υγεία σου. 

5. Δεν τρώμε πρωινό
Γιατί αν φας πρωινό, μετά από λίγο θα ξαναπεινάς, πότε, άστο καλύτερα. Αυτό ακριβώς παθαίνω κι εγώ. Εάν ξεκινήσω τη μέρα μου τρώγοντας, έτσι θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ. Πεινώντας και τρώγοντας κοκ. Ξέρεις όμως τι κάνουμε λάθος; Επιλέγουμε τροφές που αυξάνουν την ινσουλίνη και μας κάνουν να πεινάμε. Ενώ εάν φάμε ένα τοστ ολικής άλεσης και αυγό, ή γιαούρτι με βρόμη, σίγουρα θα μας κρατήσουν για πολλές ώρες.   
Δεν φταίει λοιπόν το πρωινό αλλά το είδος του πρωινού που επιλέγουμε. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!