6 τροφές που πρέπει να πετάς μόλις λήξουν - AllYou.gr

Search

6 τροφές που πρέπει να πετάς μόλις λήξουν

Μην παίζεις ρώσικη ρουλέτα με τη ρώσικη σαλάτα.

18 Μαρτίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Ξέρεις ήδη ότι οι ημερομηνίες λήξης πάνω στα τρόφιμα είναι σχετικά ενδεικτικές. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί το γιαούρτι σου να γράφει σημερινή ημερομηνία λήξης και να το φας χωρίς να κινδυνεύεις, και να είναι και νοστιμότατο. 

Δεν ισχύει όμως το ίδιο με όλα τα τρόφιμα καθώς υπάρχουν κάποια που κρύβουν κινδύνους, τρόφιμα με τα οποία δεν είναι να παίζεις γιατί μοιάζει ακριβώς σαν τη ρώσικη ρουλέτα. Καμία σχέση με τη ρώσικη σαλάτα. Μην μπερδευόμαστε.

Δες ποιες είναι οι 6 τροφές που, δυστυχώς, προορίζονται για τον κάδο σκουπιδιών μόλις περάσει η μπογιά τους, η ημερομηνία λήξης τους δηλαδή:

1. Αυγό
2. Κοτόπουλο
3. Αλλαντικά
4. Μαλακά τυριά
5. Οστρακοειδή
6. Μαλάκια

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω και κάτι ακόμα που δεν είναι αυτονόητο για πολλές από εμάς: 

Όταν ανοίγεις ένα κουτί, μια συσκευασία, ένα οτιδήποτε, βρε αδερφέ, δεν παίζει μετά να κοιτάς την ημερομηνία λήξης του. Από τη στιγμή που το άνοιξες και ήρθε σε επαφή με το οξυγόνο, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση.

Και επίσης: Όταν δεν είσαι σίγουρη για κάτι, μύρισέ το και δες την αλλαγή στην όψη του. Αν σε προβληματίζει, απλά πέτα το. 

Επειδή όμως καλό είναι να μην πετάμε τρόφιμα, κάνε σωστή χρήση των προϊόντων που χρησιμοποιείς. Φάτα να τελειώνουμε, τι περιμένεις;    Ακολούθησε το allyou στο Instagram!