Γιατί επιβάλλεται να τσιμπολογάς από τη σοκολάτα των παιδιών  - AllYou.gr

Search

Γιατί επιβάλλεται να τσιμπολογάς από τη σοκολάτα των παιδιών 

Χωρίς ενοχές μεν, με κάποιες προϋποθέσεις δε.

12 Απριλίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Φάγαμε όλοι μας αρκετά και διανύουμε την εβδομάδα που τρώμε ό,τι περίσσεψε, γιατί «αμαρτία είναι να μείνουν». Δεν ξέρω για σένα αλλά στο σπίτι μας μόλις τώρα αρχίσαμε να σπάμε τα σοκολατένια αυγά- δώρα. Ήταν τόσο όμορφα για να τα σπάσουμε νωρίτερα...

Και επειδή είμαι επιρρεπής σε καθετί σοκολατένιο, ε, τσιμπάω και εγώ ένα κομματάκι κάθε μέρα. Την ίδια στιγμή σκέφτομαι ότι πρέπει να χάσω κιλά. Και ξανατσιμπάω άλλο ένα, από το άγχος. 

Γιατί όμως να αγχώνομαι για κάτι που μου αρέσει τόσο πολύ; Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι η σοκολάτα, και δη η μαύρη, είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό μας, ενώ τα φλαβονοειδή και οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει βοηθούν πολύ το καρδιαγγειακό σύστημα. 

Εάν λοιπόν επιλέξεις να τρως μικρή ποσότητα μαύρης σοκολάτας κάθε μέρα (ακόμα και όταν τελειώσουν αυτά τα σπασμένα κομματάκια του αυγού του παιδιού σου), θα έχεις επιπλέον οφέλη:

- Μικρή πτώση στην ινσουλίνη, την ορμόνη που ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα.

- Θα λαμβάνεις βιταμίνες Α, Β1, C, D και Ε και ανόργανα άλατα, όπως ο σίδηρος, το κάλιο και το μαγνήσιο. 

- Θα έχεις μείωση στην αρτηριακή σου πίεση.

- Θα βελτιώσεις τη διάθεσή σου, λόγω της χημικής ουσίας φαινυλαιθυλαμίνης, που κάνει τον οργανισμό σου να εκκρίνει σεροτονίνη και ενδορφίνες.

Αν και νομίζω ότι με αυτά τα στοιχεία που διάβασες, ήδη σου έφτιαξα τη διάθεση, σωστά;
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

Hot αυτή τη στιγμή!