Skip to main content

FOOD

Πώς θα "στρώσει" το σώμα σου μέχρι το καλοκαίρι

Δεν αισθάνεσαι καθόλου άνετα με τα κιλά που έχεις πάρει. Οπότε, πάρε μπρος.



Δεν είσαι η μόνη σε αυτό τον κόσμο που φτάνει Απρίλιος και κοιτιέται στον καθρέφτη λέγοντας: "Χριστέ μου, πώς έγινα έτσι". 

Είτε το έριξες έξω το χειμώνα με το φαγητό, είτε απλά παράτησες τη γυμναστική και έγινες σα ζελέ, το σίγουρο είναι ότι θέλεις να αλλάξει γρήγορα η κατάσταση. Πώς στο καλό θα βγεις για μπάνιο έτσι; 

Και εντάξει, εννοείται ότι εμείς θα σου πούμε ότι σημασία έχει να αγαπάς τον εαυτό σου και ότι δε χρειάζεται να σε μιζεριάζει το γεγονός ότι δεν είσαι η Ζιζέλ, αλλά εσύ θέλεις κάτι άλλο. Θες αποτέλεσμα. Και ξέρεις κάτι; Μπορείς να το έχεις. Σίγουρα μπορείς να έχεις ένα πιο σμιλευμένο σώμα στο πρώτο σου μπάνιο. 

Παρακάτω σου λέμε το πώς που λίγο πολύ ξέρεις, αλλά καμιά φορά μερικά πράγματα θέλουν επανάληψη. Ναι, καλά κατάλαβες. Αν ήρθες σε αυτό το κείμενο για να διαβάσεις για διάιτα - θαύμα, γράψε λάθος. 

Πάμε για τα tips

#1. Ξεκίνα σήμερα γυμναστική
Μια ώρα τη μέρα ή και μισή. Βρες κάτι να κάνεις, χωρίς απαραίτητα να ζοριστείς. Από τη στιγμή που όλο το χειμώνα κάθεσαι, ακόμα και μισή ώρα περπάτημα τη μέρα μπορεί να σε βοηθήσει να δεις διαφορά. 

#2. Stick on it
... που λέμε και στο χωριό μας. Βάλε τη γυμναστική στη ζωή σου καθημερινά και κράτα το για πάνω από μια εβδομάδα. Ας γίνει η συνήθειά σου. 

#3. Δώσε προσοχή στο τι και στο πόσο τρως
Εννοείται ότι θέλει προσοχή η διατροφή σου, χωρίς όμως κάτι ακραίο. Δες που βρίσκεσαι τώρα και προσπάθησε να μειώσεις τις ποσότητες ή να περιορίσεις το junk food. Αντικατάστησε το με κάτι υγιεινό. Έτρωγες σουβλάκι; Φάε σαλάτα. 

#4. Μετρήσου μια φορά την εβδομάδα
... και μην απογοητευτείς! Μερικές φορές μπορεί να μη χάνεις κιλά αλλά το σώμα σου αλλάζει όψη. Δε χρειάζεται να γίνεις πετσί και κόκκαλο, αλλά καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Οπότε, καλά πας. Μετρήσου να έχεις μια εικόνα αλλά μην έχεις εμμονή με τους αριθμούς. 

#5. Κοιμήσου καλά
Ένας καλός ύπνος βοηθάει το δέρμα σου αλλά όχι μόνο! Σε κρατάει ξεκούραστη, σου δίνει ενέργεια να μπορείς να μείνεις πιστή στη γυμναστική σου και δεν σου δημιουργεί πολλές λιγούρες! 

#6. Κράτα ζωντανό το κίνητρο σου
Μη ξεχνάς το γιατί μπαίνεις σε όλη αυτή τη διαδικασία, που μεταξύ μας δεν είναι καθόλου τραβηγμένη ή δύσκολη. Σε παρακαλούμε, εστίασε στο σώμα σου και όχι στο τι θα λένε οι άλλοι για αυτό. Φρόντισέ το και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα νιώθεις πολύ μα πολύ καλύτερα σε 1-2 μήνες που θα πας επιτέλους για μπανάκι.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30