6 τρικ για να κάνεις πιο υγιεινό τον καφέ σου - AllYou.gr

Search

6 τρικ για να κάνεις πιο υγιεινό τον καφέ σου

Coffee lovers όλου του κόσμου, πρέπει να τα μάθετε.

16 Μαϊου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Θες να τον κόψεις, και δεν θες. Τον λατρεύεις. Γιατί να τον στερηθείς; Αφού οι έρευνες δείχνουν ότι μια λογική κατανάλωση καφέ έχει τόσα οφέλη στην υγεία σου. Και σε ξυπνάει, σε τονώνει, σου αρέσει.

Πίνοντας, λοιπόν, κι εγώ τον καφέ μου, έτυχα πάνω σε ένα άρθρο του Time και βρήκα 6 τρόπους για να κάνουμε όλες τον καφέ μας πιο υγιεινό:

1. Πίνε ένα ποτήρι νερό πριν
Όσοι ξεκινάνε τη μέρα τους πίνοντας καφέ, δεν καταναλώνουν αρκετό νερό στη συνέχεια. Επίσης, η καφεϊνη, αν και διουρητική, εμποδίζει την ενυδάτωση του οργανισμού.

2. Απόφυγε τις γλυκαντικές ουσίες
Μπορεί να μην έχουν θερμίδες, ή τόσο πολλές όσο η ζάχαρη, προκαλούν όμως λιγούρες και έχουν συνδεθεί με αύξηση των πιθανοτήτων για παχυσαρκία, καρδιακά προβλήματα και διαβήτη τύπου 2. 

3. Περιόρισε τη ζάχαρη
Μέσα στην ημέρα πρέπει να καταναλώνουμε μέχρι 6 κουταλιές ζάχαρη. Που φυσικά δεν παίρνουμε μόνο από τον καφέ μας που τον πίνουμε γλυκό αλλά από τόσες και τόσες τροφές. 

4. Προτίμησε το φυτικό γάλα
Τόσα έχουν κυκλοφορήσει στο εμπόριο, τα έχεις δοκιμάσει;

5. Βάζε κανέλα
Σου δίνει τη γλυκιά γεύση και αυξάνει την πρόσληψη αντιοξειδωτικών στον οργανισμό σου.

6. Δοκίμασε έναν... υπνάκο καφέ
Οι ξένοι τον λένε coffee nap! Ενώ πιστεύεις ότι ο καφές σε ξυπνάει αυτό γίνεται μισή ώρα αφότου τον καταναλώσεις. Πίνε λοιπόν ένα καφεδάκι, κοιμήσου και θα δεις ότι θα ξυπνήσεις μέσα στην ενέργεια. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!