Skip to main content

FOOD

3 σαμποτάζ που κάνουν οι συνάδελφοι στη δίαιτά σου

Και τρεις τρόποι να πετύχεις τον στόχο σου.



Λένε ότι είναι η απόφαση που παίζει ρόλο. Οκ. Εσύ το αποφάσισες. Φέτος το καλοκαίρι θα τα χάσεις αυτά τα κιλά που σε κάνουν να νιώθεις άβολα. Και ξεκινάς σωστή διατροφή.

Οι συνάδελφοί σου όμως δεν έχουν την ίδια άποψη. Γιατί μην δουν άνθρωπο να κάνει δίαιτα, εκεί, να του χώσουν μπροστά στα μούτρα του γλυκάκια, κεκάκια, μάφιν, κρουασάν. Λες και το κάνουν επίτηδες. Και σου λένε και το αμίμητο: Έλα, φάε, μια χαρά είσαι!

Εσύ όμως τι κάνεις; Παρασύρεσαι από τον στόχο σου;

Δες τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις στις οποίες οι καλοί μας οι συνάδελφοι προσπαθούν άθελά τους να μπλοκάρουν την προσπάθειά μας και τι πρέπει να κάνουμε:

1. Δεν τρώει κανένας σαν άνθρωπος

Δεν κάνει δηλαδή διάλειμμα, γιατί η δουλειά είναι πολλή και πιεστική, δεν πάει κανένας στην κουζίνα να φάει το φαγητό του, οπότε ποια είσαι εσύ που θα διαφοροποιηθείς; 
Και έτσι σε βρίσκει η μέρα να τσιμπολογάς με μανία και να μην δίνεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να απολαύσει αυτή την μοναδική σαλάτα με τόνο. 

Tip: Ακόμα κι αν είσαι η μόνη ή η πρώτη που θα το κάνει, κάνε ένα διάλειμμα για φαγητό και μην τρως μπροστά στον υπολογιστή.

2. Σε τρατάρουν συνεχώς

Γιατί καλύτερα να σε τρολάρουν παρά να σε τρατάρουν. Μια μανία τους έχει πιάσει καλοκαιριάτικα και γίνεται της κακομοίρας από σνακ. Όλα ανθυγιεινά και παχυντικά βεβαίως. 

Tip: Ένα τόσο δα κρουασανάκι μπορεί να σε βγάλει από το πρόγραμμά σου, οπότε ναι, γίνε αγενής. Ή αρνήσου τα κεράσματα ευγενικά.

3. Παραγγέλουν όλοι απ’ έξω

Γιατί βαριούνται να ετοιμάσουν ταπεράκι, γιατί απλά θέλουν να φάνε μπέργκερ ή σουβλάκια ή πίτσα ή άλλα τέτοια ωραία. Ή γιατί, εν έτει 2018, κάποιοι ντρέπονται να βγάλουν ταπεράκι στο γραφείο, αν είναι δυνατόν. 

Tip: Κάνε και εδώ τη διαφορά. Στην Ελλάδα της κρίσης, στην Ελλάδα των παχύσαρκων, και θα ντραπούμε το ταπεράκι; Δεν είμαστε καλά. 
 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson