Δεν τρώω πολύ και συνέχεια παίρνω κιλά - AllYou.gr

Search

Δεν τρώω πολύ και συνέχεια παίρνω κιλά

Σούζι, πες την αλήθεια, τσιμπολογάς;

08 Σεπτεμβρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Δεν τρώω πρωινό. Δεν τρώω μεσημεριανό. Αποφεύγω το βραδινό. Τι γίνεται όμως και κάθε μήνα η ζυγαριά δείχνει ένα κιλό παραπάνω; 

Έχω πολλές φίλες που αναρωτιούνται το ίδιο πράγμα. Εγώ ένα ξέρω να πω: Δεν παχαίνεις με τον αέρα που αναπνέεις- εάν εξαιρέσουμε παθολογικές καταστάσεις και μιλήσουμε για ανθρώπους υγιείς. 

Κάτι κάνεις. Σούζι, τρως! Το πιο πιθανόν είναι ότι τσιμπολογάς τόσο πολύ μέσα στην ημέρα, και μάλιστα τόσο άτσαλα και ασυναίσθητα, που ξεχνάς και τι έφαγες. Και πόσο έφαγες. 

Το τσιμπολόγημα, φίλη μου, είναι μεγάλη παγίδα. Μπορεί να φταίει ο τρόπος ζωής σου, μπορεί και το στρες που δεν σε αφήνει να καθίσεις να φας ένα γεύμα σαν άνθρωπος. Κακώς, αλλά να, οι περισσότερες κάπως έτσι δεν την βγάζουμε κάθε μέρα;

Τι μπορείς να κάνεις, εκτός του ότι να καταπολεμήσεις το άγχος σου;

Να βελτιώσεις το τσιμπολόγημά σου. Δεν σου λέω να το κόψεις, γιατί αφενός μερικά σνακ μες την ημέρα θεωρούνται απαραίτητα, αφετέρου γιατί είναι δύσκολο να αλλάξεις μια συνήθεια που έχει ψυχολογικό υπόβαθρο.

Μπορείς όμως να αλλάξεις την ποιότητα των σνακ που καταναλώνεις. Όχι άλλα πατατάκια. Όχι άλλα κουλουράκια. Όχι ετοιματζίδικα σνακ από το περίπτερο. 

Προτίμησε: Ψιλοκομμένα λαχανικά, όπως αγγουράκι, ή χρωματιστές πιπεριές, ψημένα αμύγδαλα χωρίς αλάτι, ποπκόρν που θα φτιάχνεις μόνη σου, ή μπέικ ρολς που φτιάχνω κι εγώ στο σπίτι κόβοντας μικρά κομματάκια ψωμιού και ρίχνοντας από πάνω ελάχιστο λάδι και μπαχαρικά.

Οκ, καλό θα ήταν να έτρωγες και κανένα γιαούρτι, που θα σου δώσει την πρωτεϊνη που χρειάζεσαι και θα κάνει και φλατ την κοιλιά σου, αλλά είπα να μην το τερματίσω (πάντως κάνει δουλίτσα, αποδεδειγμένα). Ακολούθησε το allyou στο Instagram!