Ποτέ ξανά πεινασμένη στο γυμναστήριο - AllYou.gr

Search

Ποτέ ξανά πεινασμένη στο γυμναστήριο

Τι να τρως πριν την άσκηση για να αποδίδει.

09 Οκτωβρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Έχεις βρει το τέλειο γυμναστήριο κοντά στο γραφείο και έτσι με το που τελειώνεις τη δουλειά πας κατευθείαν για άσκηση. Πολύ ωραία.

Μόνο που έχει φτάσει πια απόγευμα και το μεσημεριανό δεν σε κρατάει τόσο πολύ. Πεινάς. Δεν τρως όμως για να μην βαρυστομαχιάσεις.

Λάθος. Ο οργανισμός σου χρειάζεται ενέργεια για να ανταπεξέλθει στις ασκήσεις. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να υπολογίζεις να τρως ένα σνακ μία ώρα πριν το γυμναστήριο ή ένα ελαφρύ γεύμα δύο ώρες πριν. 

Τι να φας;

Σνακ πλούσια σε υδατάνθρακες αλλά και κάποια πρωτεΐνη.
Για παράδειγμα, ένα γιαούρτι με μία μπανάνα ή ένα μήλο, ένα γάλα με δημητριακά ολικής αλέσεως και μπανάνα, λίγο τυρί με φρούτα, 2-3 κράκερ με τυρί, 1 μπανάνα, 1 μπάρα με δημητριακά ολικής αλέσεως.

Τι δεν πρέπει να φας:
Κάποιο γεύμα πλούσιο σε φυτικές ίνες και λίπος. Ξέχνα, δηλαδή, τα πατατάκια (δεν το λες και γεύμα), τα γλυκά, το λιπαρό κρέας, τα αλμυρά.
Ο οργανισμός σου θέλει 4-6 ώρες για να κάψει το λίπος, 3 ώρες για να κάνει πέψη στην πρωτεϊνη και 2 ώρες στους υδατάνθρακες. 

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως όσο λιγότερο χρόνο έχεις διαθέσιμο μέχρι να βρεθείς στο γυμναστήριο, τόσο λιγότερο πρέπει να φας. Ποτέ όμως άφαγη. Θα το θυμάσαι, ε; 
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!