Skip to main content

FOOD

4 λόγοι που τα κάνουμε σαλάτα με τη σαλάτα μας

Πώς ένα βατραχάκι αλλάζει τον τρόπο που τρως.



Ξέρεις για ποιο συμβάν λέω. Για το ζωντανό βατραχάκι που βρέθηκε μέσα σε συσκευασία έτοιμης σαλάτας. Χθες, λοιπόν, που το διάβαζα στο facebook, μόλις είχα φάει μια ωραιότατη σαλάτα από το εν λόγω σούπερ μάρκετ, μαζί με τόνο και καλαμπόκι. Όνειρο.

Εμένα όμως γιατί δεν μου έτυχε βατραχάκι; Πάντα άτυχη, βρε παιδί μου.

Σήμερα στο γραφείο είμαστε όλες προβληματισμένες. Τελικά τι πρέπει να κάνουμε; Να παίρνουμε φρέσκα λαχανικά από την λαϊκή (που δεν έχουμε τον χρόνο), να παίρνουμε τις έτοιμες αλλά να τις πλένουμε με νερό και ξύδι, να μην τρώμε καθόλου σαλάτες παρά μόνο σε κάποιο σοβαρό εστιατόριο;

Ένα τέτοιο συμβάν, σοβαρό και ουχί αμελητέο, θα πρέπει να θεωρηθεί ως τέτοιο αλλά δεν θα πρέπει να μας φοβίσει. Εγώ προσωπικά θα συνεχίσω να παίρνω έτοιμες, πλυμμένες, κομμένες σαλάτες γιατί τις θεωρώ όχι μόνο εύκολη αλλά και ασφαλή λύση. Γιατί έχω διαβάσει ακριβώς τη διαδικασία στην οποία υποβάλλονται αυτά τα λαχανικά και έχω πειστεί.

Τι λάθος κάνουμε συνήθως με τη σαλάτα μας;

1. Αφήνουμε τα φρέσκα λαχανικά κομμένα στο ψυγείο για πάνω από 2 μέρες και έτσι τα "φρέσκα" οξειδώνονται και χάνουν τις βιταμίνες τους. Τη φρέσκια σαλάτα πρέπει να τη φας επιτόπου. Αν μείνει, την πετάς. 

2. Ενώ οι έτοιμες γράφουν πάνω ότι είναι πλυμμένες και κομμένες, εμείς επιμένουμε να τις ξαναπλένουμε. Καλέ, πλυμμένες είναι, γιατί χαλάς νερό τζάμπα;

3. Τις πιάνουμε με τα χέρια, έτσι για να τις ανακατέψουμε, να το ευχαριστηθούμε. Κι όμως, έχεις σκεφτεί ότι πιάνοντας με τα χέρια σου τα σαλατικά μπορεί να τους μεταφέρεις μικρόβια; Γιατί, μην μου πεις ότι φοράς τα ειδικά γάντια.

4. Νομίζεις ότι η φρέσκια σαλάτα είναι πιο ασφαλής από μικρόβια ενώ στην πραγματικότητα στις έτοιμες σαλάτες χρησιμοποιούνται σκευάσματα που εγγυώνται την απολύμανση.

Φυσικά εσύ μπορείς να τρως ό,τι θες, δεν θα σου πω εγώ πήγαινε λαϊκή ή σούπερ μάρκετ. Και μην σου περάσει από το μυαλό ότι το άρθρο είναι πληρωμένο ή κατευθυνόμενο. Σε καμία περίπτωση. Γιατί θα πάρω το μαγικό ραβδάκι μου και θα σε μεταμορφώσω σε βατραχάκι. Κουάξ.   

 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέρα από τη θάλασσα | Ο Παύλος Παυλίδης συναντά τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Ψηφιακή πρεμιέρα στο Onassis Channel στο YouTube | 31.03.2024 | 21:00 | Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής

CELEBS

Βασίλης Μπισμπίκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια με την υγεία του

«Είμαι καρδιακός άνθρωπος. Εννοείται ότι αλλάζω τις συνήθειές μου»