Skip to main content

FOOD

8 συμπτώματα που δείχνουν ότι κάνεις κακή διατροφή

Μην τα προσπερνάς έτσι απλά.



Κάποιο εξανθηματάκι στο χέρι, μερικές μελανιές που επιμένουν, αδύναμα μαλλιά. Ποιος δίνει σημασία σε κάτι τόσο μικρό; 

Κι όμως όταν κάνεις κακή διατροφή και δεν παίρνει ο οργανισμός σου τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, με κάποιο τρόπο σου λέει: Κοίτα, δεν περνάμε καλά, και αυτό βγαίνει προς τα έξω. 

Τσέκαρε τα παρακάτω συμπτώματα και μετά κλείσε τα ιατρικά ραντεβού σου για να το ψάξεις λίγο παραπάνω:
1. Γκριζάρουν τα μαλλιά σου ενώ είσαι ακόμα νέα. Σίγουρα το έχεις κληρονομήσει από την οικογένειά σου αλλά μήπως σου λείπει και χαλκός; Τρώγε θαλασσινά και μανιτάρια.

2. Βγάζεις λευκές νιφάδες στο κεφάλι αλλά δεν είναι πιτυρίδα. Σου λείπουν Ω3 λιπαρά οξέα που μπορείς να παίρνεις από τον σολομό και τη σαρδέλα, το αβοκάντο και τους ξηρούς καρπούς.

3. Τα μαλλιά σου σπάνε. Και σου την σπάνε. Τι φταίει όμως; Η βιταμίνη Β7 που δεν έχεις καθώς και η Β9. Πρέπει να τρως αυγό, τυρί, αβοκάντο, μπανάνα, σολομό (για να αναπληρώσεις την πρώτη), και όσπρια, σπανάκι, μπρόκολο, μάνγκο και πορτοκάλι (για τη δεύτερη).

4. Βγάζεις συχνά άφθες στο στόμα. Αυτό συμβαίνει όταν σου λείπει βιταμίνη Β12 που βρίσκεις κυρίως σε τροφές ζωικής προέλευσης, κοτοπουλο, κόκκινο κρέας και αυγά.

5. Το δέρμα σου εμφανίζει μελανιές ακόμα και με το παραμικρό χτύπημα. Σου λείπει βιταμίνη C που μπορείς να βρεις στα εσπεριδοειδή, τις φράουλες, το μπρόκολο και το μάνγκο.

6. Βγάζεις εξανθήματα στα χέρια γιατί έχεις έλλειψη ψευδαργύρου και βιταμίνης Α. Τρώγε πουλερικά, ρεβίθια, πασατέμπο, γλυκοπατάτες και πεπόνι κανταλούπε.

7. Δεν έχεις καθόλου ενέργεια. Και δεν είναι μόνο γιατί δουλεύεις σαν τρελή αλλά και γιατί δεν έχεις βιταμίνη D, τη γνωστη βιταμίνη του ήλιου.

8. Παθαίνεις κράμπες. Μήπως το μαγνήσιο και το ασβέστιο δεν είναι αρκετά στον οργανισμό σου; Για το πρώτο τρώγε μπανάνα και αβοκάντο, και για το δεύτερο γαλακτοκομικά και ολόκληρα ψαράκια. 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

FOOD

Ταχίνι: το πολύτιμο διατροφικό του προφίλ

Θα θες να το τρως κάθε μέρα μόλις διαβάσεις πόσο ωφέλιμο είναι!

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Πατούλη: Η αποκάλυψη για την προσωπική ζωή κι η σχέση με τον γιο της

Αποκάλυψε ποια ήταν η χειρότερή της περίοδος

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της