Skip to main content

FOOD

5 γιορτινές τροφές χωρίς sorry, Santa

Δεν είναι όλες απαγορευμένες όπως νομίζεις



Όταν αναφερόμαστε στο γιορτινό τραπέζι το μυαλό μας πηγαίνει αυτομάτως σε αναρίθμητες θερμίδες, άπειρα λιπαρά, και πολλές ενοχές για κάθε μπουκιά που κατεβάζουμε.

Γιατί να είναι έτσι; Γιατί δηλαδή να μην μπορούμε να φάμε με μέτρο, να πιούμε με μέτρο και επιπλέον να επωφεληθούμε από τροφές και συνταγές των ημερών που είναι απολύτως υγιεινά;

Μην σου φαίνεται όνειρο απατηλό, μπορείς να το κάνεις. Και να τι θα επιλέξεις:

1. Ρόδι: 
Έχει την τιμητική του και όχι μόνο ως σύμβολο καλοτυχίας. Χαρίζει μια εορταστική αίσθηση στη σαλάτα σου ενώ μπορείς να το απολαύσεις και ως χυμό καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος B και ιχνοστοιχεία, ενώ βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην εντερική λειτουργία.

2. Γαλοπούλα: 
Το ξέρεις ότι πρόκειται για τα πλέον υγιεινά κρέατα, αφού γαλοπούλα τρως όλο τον χρόνο, συνήθως κομμένο σε φετούλες. Το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γεύμα που απολαμβάνεις στο ρεβεγιόν είναι μια χαρά εάν περιλαμβάνει γαλοπούλα. Το θέμα είναι τι περιέχει η γέμιση και με τι άλλο θα τη συνοδεύσεις.

3. Κάστανα:
Εάν η γέμιση έχει κάστανα μην τα αποφύγεις καθώς θα σου χαρίσουν κάλιο και σύνθετους υδατάνθρακες. Και νοστιμιά, φυσικά. 

4. Σταφίδες: 
Πασπάλισε με μερικές σταφίδες τη σαλάτα σου κι βάλε τις μέσα στη γέμιση της γαλοπούλας. Τρώγονται και σκέτες τις ώρες που κάθεστε με την παρέα και παίζετε επιτραπέζια. Σου προσφέρουν φυσική φρουκτόζη, σίδηρο, ιχνοστοιχεία, ενέργεια αλλά όχι λιπαρά. 

5. Μαύρη σοκολάτα: 
Αν πεθαίνεις για σοκολατάκια, επίλεξε αυτά με μαύρη σοκολάτα που κάνει καλό στην καρδιά και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. 
 

Διαβάστε επίσης

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ