Skip to main content

FOOD

Αναρωτιέσαι ακόμα γιατί "ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα"; Καιρός να μάθεις!

Δικαιολογίες τέλος. 


Μαρία Μυλωνά

Το διαβάσαμε στο TheTOC 

Δεν έχει σημασία αν είναι κόκκινο ή πράσινο. Η συμβουλή που θυμάσαι από τα παιδικά σου χρόνια ότι «ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα» είναι όντως αληθινή και, αν δεν το θυμάσαι, μπορούμε να στο επιβεβαιώσουμε και μάλιστα χρησιμοποιώντας όρους από τη σύγχρονη διατροφική κουλτούρα, που έχουν εισάγει τα αντιοξειδωτικά, τις ελεύθερες ρίζες, τις φυτικές ίνες στη ζωή μας. Το μήλο είναι ο καλύτερος σύμμαχος σου στην καλή υγεία και αυτοί είναι οι εφτά λόγοι που θα σε πείσουν να βάλεις αυτό το «ένα μήλο» στο καθημερινό σου πρόγραμμα.

Τα μήλα βοηθούν να χάσεις βάρος

Αν έχεις κάνει έστω και μια φορά στη ζωή σου δίαιτα θα έχεις ακούσει ότι πρέπει να τρως πολλά μίνι γεύματα όλη την ημέρα. Το μήλο, είναι ένα από αυτά τα μίνι γεύματα θα πρέπει να τρως, ειδικά νωρίς το πρωί. Τα μήλα είναι χαμηλά σε θερμίδες και μπορεί να σου μειώσουν την όρεξη. Όταν αισθάνεσαι πεινασμένος, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις: πιάσε ένα μήλο που θα ωφελήσει και την υγεία του.

Τα μήλα περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά

Αν και τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά περιέχουν αντιοξειδωτικά, τα μήλα έχουν σε αφθονία την κερκετίνη, ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, το οποίο βοηθά στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα στην πρόληψη διαφόρων ειδών ασθενειών. Φάε το μήλο σου το πρωί, πρόσθεσε το στο πρωινό smoothie σου, φα' το σαν σνακ κατά τη διάρκεια του γεύματος σου ή πριν πας για ύπνο.

Τα μήλα κρατούν τα μάτια σου υγιή

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε αντιοξειδωτικές ουσίες, τα μήλα βοηθούν να κρατάς τα μάτια σου υγιή, αν τρως τουλάχιστον ένα μήλο κάθε μέρα. Τα μήλα ωφελούν πολύ στην υγεία των ματιών και βοηθούν στην πρόληψη του καταρράκτη, όπως έχουν δείξει πολυάριθμες μελέτες. Αν βάλεις στο καθημερινό πρόγραμμα σου ένα μήλο ίσως δεν ασχοληθείς με τον καταρράκτη στα 50 ή τα 60 σου.

Διάβασε περισσότερα εδώ 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ