Αναρωτιέσαι ακόμα γιατί "ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα"; Καιρός να μάθεις! - AllYou.gr

Search

Αναρωτιέσαι ακόμα γιατί "ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα"; Καιρός να μάθεις!

Δικαιολογίες τέλος. 

24 Νοεμβρίου 2014

Το διαβάσαμε στο TheTOC 

Δεν έχει σημασία αν είναι κόκκινο ή πράσινο. Η συμβουλή που θυμάσαι από τα παιδικά σου χρόνια ότι «ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα» είναι όντως αληθινή και, αν δεν το θυμάσαι, μπορούμε να στο επιβεβαιώσουμε και μάλιστα χρησιμοποιώντας όρους από τη σύγχρονη διατροφική κουλτούρα, που έχουν εισάγει τα αντιοξειδωτικά, τις ελεύθερες ρίζες, τις φυτικές ίνες στη ζωή μας. Το μήλο είναι ο καλύτερος σύμμαχος σου στην καλή υγεία και αυτοί είναι οι εφτά λόγοι που θα σε πείσουν να βάλεις αυτό το «ένα μήλο» στο καθημερινό σου πρόγραμμα.

Τα μήλα βοηθούν να χάσεις βάρος

Αν έχεις κάνει έστω και μια φορά στη ζωή σου δίαιτα θα έχεις ακούσει ότι πρέπει να τρως πολλά μίνι γεύματα όλη την ημέρα. Το μήλο, είναι ένα από αυτά τα μίνι γεύματα θα πρέπει να τρως, ειδικά νωρίς το πρωί. Τα μήλα είναι χαμηλά σε θερμίδες και μπορεί να σου μειώσουν την όρεξη. Όταν αισθάνεσαι πεινασμένος, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις: πιάσε ένα μήλο που θα ωφελήσει και την υγεία του.

Τα μήλα περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά

Αν και τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά περιέχουν αντιοξειδωτικά, τα μήλα έχουν σε αφθονία την κερκετίνη, ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, το οποίο βοηθά στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα στην πρόληψη διαφόρων ειδών ασθενειών. Φάε το μήλο σου το πρωί, πρόσθεσε το στο πρωινό smoothie σου, φα' το σαν σνακ κατά τη διάρκεια του γεύματος σου ή πριν πας για ύπνο.

Τα μήλα κρατούν τα μάτια σου υγιή

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε αντιοξειδωτικές ουσίες, τα μήλα βοηθούν να κρατάς τα μάτια σου υγιή, αν τρως τουλάχιστον ένα μήλο κάθε μέρα. Τα μήλα ωφελούν πολύ στην υγεία των ματιών και βοηθούν στην πρόληψη του καταρράκτη, όπως έχουν δείξει πολυάριθμες μελέτες. Αν βάλεις στο καθημερινό πρόγραμμα σου ένα μήλο ίσως δεν ασχοληθείς με τον καταρράκτη στα 50 ή τα 60 σου.

Διάβασε περισσότερα εδώ Ακολούθησε το allyou στο Instagram!