Θέλεις να χάσεις βάρος; Κόψε... το internet! - AllYou.gr

Search

Θέλεις να χάσεις βάρος; Κόψε... το internet!

Τουλάχιστον μετά το γραφείο. 

30 Νοεμβρίου 2014

Το διαβάσαμε στο TheTOC 

Κι όμως, θα ήταν μια καλή ιδέα να κόψετε κάθε σας επαφή με το ίντερνετ μετά τη δουλειά σας.

Αυτό σημαίνει να εγκαταλείψετε κάθε σας ηλεκτρονική συσκευή (τάμπλετ, λάπτοπ, smartphone) αφού φύγετε από το γραφείο.

Αν στο μυαλό σας έρχονται διάφορες δικαιολογίες σταματήστε. Πάντα θα υπάρχουν κρίσιμα email που θα πρέπει να ελέγξετε, θα υπάρχουν διάφορα θέματα που θέλετε να συζητήσετε στο twitter ή θα θέλετε να ελέγξετε τα ποστ των φίλων σας στο facebook.

Ωστόσο υπάρχει σοβαρός λόγος για να μην το κάνετε! Είναι θέμα υγείας. Και μάλιστα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι όσο περισσότερο χρόνο περνάμε μπροστά από τις ηλεκτρονικές μας συσκευές, τόσο περισσότερο απορυθμίζεται ο μεταβολισμός μας. Δεν είναι μόνο ότι ευνοούν την καθιστική ζωή, αλλά ταράζουν τις ορμόνες μας και επηρεάζουν τον ύπνο μας. Και όταν στερούμαστε ύπνου τρώμε περισσότερο.

Μια μελέτη του Ινστιτούτου «Rensselaer Polytechnic», για παράδειγμα, δείχνει ότι όσοι περνούν δύο ώρες μπροστά από ένα ηλεκτρονικό γκάτζετ (όπως ένα iPad ή ένα φορητό υπολογιστή) καταστέλλουν την παραγωγή της μελατονίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει τους κιρκαδικούς ρυθμούς μας, κατά περίπου 22%.

Το έλλειμμα αυτό μπορεί με τη σειρά του να οδηγήσει σε αϋπνίες και σε διαταραγμένο ύπνο. Πέρυσι, το International Journal of Obesity έλεγξε 632 έφηβους και βρήκε έναν ισχυρό συσχετισμό ανάμεσα στη χρήση της τεχνολογίας το βράδυ και την αύξηση του Δείκτη Μάζας Σώματος.

Η στέρηση του ύπνου προκαλεί την επιθυμία για πρόχειρο φαγητό και επηρεάζει αρνητικά την ικανότητά μας να σκεφτόμαστε, να κάνουμε σχέδια και να ζούμε παρορμητικά. 

Διάβασε περισσότερα εδώ Ακολούθησε το allyou στο Instagram!