Skip to main content

FOOD

Η top επιλογή σου για πρωινό

Άσε τώρα κάτω το μπολ με τα δημητριακά



Μπορώ άνετα να περάσω και μισάωρο στο σούπερ μάρκετ κοιτώντας τα κουτιά με τα δημητριακά. Οι ταμίες θα με περνάνε σίγουρα για τρελή καθώς τα παίρνω στα χέρια μου δύο-δύο και συγκρίνω τη διατροφική τους αξία. 

Πόσα λιπαρά έχουν, πόσο αλάτι, πόση ζάχαρη. Και αφού εντοπίσω το πιο υγιεινό, κοιτάζω και την τιμή να δω εάν με συμφέρει να το πάρω. 

Το ξέρεις ότι τα δημητριακά είναι η εύκολη λύση για το πρωινό σου. Ένα μπολ και λίγο γάλα, και έξω απ’ την πόρτα, κυριολεκτικά. 

Ξέρεις όμως ότι αυτό που νομίζεις ότι πολύ υγιεινό, αυτό που πολυδιαφημίζεται και συνεπώς επηρεάζει την κρίση σου ως καταναλώτρια, κρύβει τελικά ένα άλλο πρόσωπο;

Δεν μπορώ να μιλήσω για όλα τα δημητριακά, διατροφολόγος δεν είμαι, θα σου πω όμως με βεβαιότητα ότι η πλεινότητα αυτών περιέχει τόση ζάχαρη και λιπαρά όσα δεν έχει ένα κομμάτι... πίτσα. 

Καλέ, θα μου πεις, πίτσα μου λες να τρώω το πρωί; Οκ, ας μην υπερβάλλουμε. Θέλω απλά να σου δείξω πώς μια τροφή που θεωρείς junk υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποδειχθεί καλύτερη επιλογή σε σύγκριση με τα αθώα και healthy δημητριακά σου. 

Κάνε μου μια χάρη. Μπες κι εσύ στο club των τρελών στο σούπερ μάρκετ, μην με αφήνεις μόνη. Κοίτα τις ετικέτες, σύγκρινε, μην καταπίνεις ό,τι σου σερβίρουν οι ηλιόλουστες διαφημίσεις. 

Και να είσαι σίγουρη ότι τελικά θα καταλήξεις στο ψυγείο με τα γιαούρτια, που και ασβέστιο έχουν και πρωτεϊνη και αντιοξειδωτικά. Η ιδανική λύση είναι ένα κεσεδάκι γιαούρτι με μια κουταλιά δημητριακά, έτσι για να μην νομίζεις ότι τα στερείσαι.    


 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

FOOD

Πεινάς συνέχεια; Μπορεί να φταίει το άγχος

Θες υδατάνθρακες όταν είσαι  στρεσαρισμένη; 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;