Skip to main content

FOOD

Ανακαλύψαμε γιατί δεν ανεβαίνει το φερμουάρ

Μην αφήνεις τίποτα να σε πρήζει



Σου έχει τύχει να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή και ενώ βλέπεις με τεράστια χαρά το νούμερο στη ζυγαριά να κατεβαίνει και να κατεβαίνει, το αγαπημένο σου παντελόνι να μην ανεβαίνει με τίποτα;

Πώς γίνεται αυτό; Λογικά, δεν εξηγείται. Συνήθως συμβαίνει το ανάποδο. Παρατηρείς, δηλαδή, με τον καιρό, και κυρίως εάν παράλληλα με τη διατροφή γυμνάζεσαι κιόλας, ότι τα ρούχα σου είναι πιο άνετα πάνω σου. Ακόμα και εάν η ζυγαριά δεν έχει γίνει ακόμα η καλύτερή σου φίλη. 

Το φαινόμενο που σε ταλαιπωρεί λέγεται πολύ απλά πρήξιμο και μπορεί να οφείλεται στο υπερβολικό άγχος ή σε κάποια στεναχώρια- ναι, η έκφραση «με έχουν πρήξει» δεν είναι διόλου τυχαία. 

Εύκολο να στο πω, όχι ευκολάκι να γίνει, αλλά με κάποιον τρόπο πρέπει να ελέγξεις το άγχος σου και να απαλλαγείς από οτιδήποτε τοξικό. 

Το δεύτερο βήμα είναι να παρατηρήσεις εάν υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που σου προκαλούν πρήξιμο. Μην παραξενευτείς εάν διαπιστώσεις ότι ανάμεσά τους μπορεί να είναι μια φαινομενικά αθώα σαλατούλα. 

Για δες εδώ ποιες τροφές είναι οι πλέον ύποπτες:
Ωμά σταυρανθή λαχανικά (όπως το λάχανο, το κουνουπίδι, το μπρόκολο), γαλακτοκομικά, όσπρια, μήλα, κρεμμύδι και σκόρδο, ρύζι, βρώμη, αλεύρι, μανιτάρια, γλυκαντικά, σόδα.

Ε, μα καλά, η σόδα; Ήμαρτον δηλαδή. 

 


 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.