Skip to main content

FOOD

4 λόγοι που ένα smoothie δεν φέρνει την άνοιξη

Πώς την πατάς και τελικά παχαίνεις



 «Έχω ξεκινήσει και φτιάχνω smoothies με συνταγές που βρίσκω στο YouTube» μου είπε προχθές μια φίλη μου με ενθουσιασμό. «Είναι τέλεια αλλά... σε δύο βδομάδες έχω πάρει τρία κιλά», κατέληξε όχι και τόσο ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα στη ζυγαριά της. 

Για τη συγκεκριμένη φίλη μου που μέχρι πρότινος έτρωγε μόνο junk και έπινε negroni, ναι, αυτή η αλλαγή ήταν ένα τεράστιο βήμα μπροστά. Μόνο που από το ένα άκρο έφτασε μεμιάς στο άλλο. Και το κυριότερο; Δεν ήξερε πώς να κάνει σωστά τη μετάβαση. 

Γιατί υγιεινό δεν σημαίνει χωρίς θερμίδες. Ακόμα και τα φρούτα, που αποτελούν τη βάση μιας ισορροπημένης διατροφής, εάν τα καταναλώσεις σε μεγάλες ποσότητες, θα σε παχύνουν. Ισχύει. 

Τι να κάνουμε, λοιπόν; Να στερηθούμε τα smoothies; Όχι βέβαια. Αρκεί να προσέξουμε ορισμένα πράγματα στην παρασκευή τους:

1. Φρόντισε να περιέχουν αρκετές φυτικές ίνες, οι οποίες σε κρατάνε χορτάτη για πολλή ώρα. Μην βάζεις μόνο μπανάνα επειδή σου αρέσει πολύ αλλά και ακτινίδιο, αχλάδι, μούρα. 

2. Βάζε αρκετή πρωτεϊνη προσθέτοντας γάλα ή γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, τυρί τύπου κότατζ, λίγα καρύδια.   

3. Μην τα κάνεις έξτρα γλυκά βάζοντας μέλι ή γλυκαντικές ουσίες. Τα φρούτα έχουν αρκετά σάκχαρα που προσδίδουν γλυκύτητα στο ρόφημά σου. 

4. Πιες ένα ποτήρι και όχι όλη την κανάτα. Η ποσότητα θέλει μέτρο, κι αν δεν έχεις με ποιον να μοιραστείς το απολαυστικό σου smoothie, φτιάξε μόνο την ποσότητα που χρειάζεσαι.  

Για να το πίνεις και να μην σε πίνει. 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός