Skip to main content

FOOD

Κόψε το φαγητό πριν σου "κόψει" 8 χρόνια ζωής!

Η παχυσαρκία βλάπτει σοβαρά την υγεία. 


Μαρία Μυλωνά

Το διαβάσαμε στο TheTOC 

Η παχυσαρκία μπορεί να μειώσει το προσδόκιμο ζωής ενός ανθρώπου έως και οκτώ χρόνια. Ακόμη, είναι σε θέση να στερήσει τους ενήλικες από πολλά χρόνια υγιούς ζωής (έως 19) εξαιτίας των χρόνιων παθήσεων, όπως του διαβήτη τύπου 2 και της καρδιοπάθειας, που μπορεί να προκαλέσει, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική μελέτη.

Oι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή ιατρικής Στίβεν Γκρόβερ του Πανεπιστημίου ΜακΓκιλ του Μόντρεαλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ενδοκρινολογίας "Lancet Diabetes & Endocrinology", ανέλυσαν στοιχεία για πολλές χιλιάδες άτομα ηλικίας 20 έως 79 ετών, συσχετίζοντας το βάρος τους με τα χρόνια χαμένης ζωής τους.

Η στατιστική ανάλυση έδειξε πως τα υπέρβαρα άτομα (με δείκτη σωματικής μάζας 25 έως 30) χάνουν από μηδέν έως τρία χρόνια προσδόκιμου ζωής, ανάλογα με την ηλικία και το φύλο τους, σε σχέση με τα άτομα κανονικού βάρους. Τα παχύσαρκα άτομα (με δείκτη σωματικής μάζας 30 έως 35) χάνουν από ένα έως έξι χρόνια, ενώ τα πολύ παχύσαρκα άτομα (με δείκτη πάνω από 35) χάνουν ένα έως οκτώ χρόνια. Οι συνέπειες της παχυσαρκίας στο προσδόκιμο ζωής είναι μεγαλύτερες για τους νέους και μειώνονται όσο γερνάει κανείς.

Διάβασε περισσότερα εδώ 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.