Το νούμερο ένα μυστικό της απώλειας βάρους είναι... - AllYou.gr

Search

Το νούμερο ένα μυστικό της απώλειας βάρους είναι...

...η υιοθεσία ενός σκύλου, όπως επιβεβαιώνει και η επιστήμη.

17 Δεκεμβρίου 2014

Δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες σκύλων που έχουν διαπιστώσει από πρώτο χέρι ότι οι καθημερινές βόλτες με τον τετράποδο φίλο τους μπορούν να ωφελήσουν σημαντικά τη σιλουέτα τους. Τώρα αυτό το γεγονός πιστοποιείται και από την επιστήμη. Μια ανασκόπηση του 2013 πάνω σε διάφορες μελέτες που σχετίζονται με τα κατοικίδια ζώα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι έχουν σκύλο ασκούνται, κατά μέσο όρο, μία ώρα επιπλέον την εβδομάδα. 

Mια ομάδα Αμερικανών επιστημόνων προσπάθησε πρόσφατα να επαληθεύσει την -πιθανή- επίδραση ενός σκύλου στο βάρος και του ιδιοκτήτη αλλά και του ίδιου του ζώου. Επιστράτευσε λοιπόν 32 ιδιοκτήτες σκύλων, επισκέπτες μιας κτηνιατρικής κλινικής στο Μέριλαντ, σε ένα ασυνήθιστο πρόγραμμα απώλειας βάρους. Όλοι οι εθελοντές του πειράματος ήταν υπέρβαροι και παχύσαρκοι - και οι άνθρωποι και τα σκυλιά. Οι μισοί ενημερώθηκαν από έναν κτηνίατρο να παρακολουθήσουν τη διατροφή και την υγεία του σκύλου τους. Οι υπόλοιποι, ότι ο σκύλος τους ήταν υπέρβαρος και πως χρειαζόταν περισσότερη άσκηση. Οι τελευταίοι κλήθηκαν, επίσης, να βγάζουν βόλτα το κατοικίδιό τους τουλάχιστον για 30 λεπτά καθημερινά.

Τρεις μήνες αργότερα, όλοι οι εθελοντές της δεύτερης ομάδας, οι οποίοι πήγαιναν κάθε μέρα βόλτα το σκύλο τους, είχαν χάσει κιλά, το ίδιο και το κατοικίδιό τους. Το πιο εντυπωσιακό είναι όμως ότι ακόμη και οι εθελοντές της πρώτης ομάδας, που είχαν δεχτεί μια απλή σύσταση, είχαν δει αποτέλεσμα στο βάρος τους - και σε εκείνο του σκύλου. Το συμπέρασμα; "Η αγάπη και το ενδιαφέρον για ένα σκύλο μπορεί να αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για άσκηση", όπως έγραψε ο Capt. Mark B. Stephens M.D., καθηγητής Οικογενειακής Ιατρικής σε άρθρο στην επιθεώρηση Anthrozoös. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση να υιοθετήσουμε ένα ζώο απλώς ως... εργαλείο άσκησης.

Hot αυτή τη στιγμή!

STAR STYLE

5 φορές που η Kate Middleton μας θύμισε την πριγκίπισσα Diana

Να από πού εμπνέεται η Kate για τις εμφανίσεις της!
BEAUTY NEWS

Αυτή η τάση στα μαλλιά έχει κατακλύσει το Pinterest

Εσύ είσαι έτοιμη για να την δοκιμάσεις;
ΕΓΩ

Το ένα πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις όταν όλα πάνε στραβά

Είχες μια κακή μέρα; Προσοχή πως θα το διαχειριστείς.
STREET STYLE
BEAUTY TIPS

O ιδιοφυής τρόπος να χρησιμοποίησεις τα cotton pads

Ξέχνα για λίγο τις sheet masks. Αυτή είναι τώρα η νέα τάση!
ΠΑΙΔΙ

To τάισμα αλεσμένων με το κουτάλι, οδηγεί σε παχυσαρκία!

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα που πρέπει να διαβάσει κάθε νέα μαμά.