Skip to main content

FOOD

Ποιος είναι ο κατάλληλος μήνας για να ξεκινήσεις δίαιτα;

Από... Φλεβάρη!  


Μαρία Μυλωνά

Το νέο έτος φέρνει μαζί του καινούριους στόχους. Άλλοι ευελπιστούν να βρουν μια καλύτερη δουλειά, άλλοι να συναντήσουν το άλλο τους μισό και άλλοι να απαλλαγούν από τα παραπανίσια κιλά!

Σύμφωνα όμως με το βραβευμένο δημοσιογράφο, συγγραφέα και επιχειρηματία Andrew Shanahan, δεν πρέπει να βιαζόμαστε να βάλουμε το πλάνο αδυνατίσματος σε εφαρμογή αμέσως μόλις μπει ο καινούργιος χρόνος.

Όπως αναφέρει ο Shanahan σε σχετικό άρθρο που δημοσίευσε στη βρετανική Telegraph, καλό είναι να περιμένουμε μέχρι το δεύτερο μήνα του έτους για να ξεκινήσουμε δίαιτα, καθώς οποιαδήποτε προσπάθεια κάνουμε μέσα στον Ιανουάριο είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Όπως όλα στη ζωή άλλωστε, έτσι και η δίαιτα είναι θέμα... timing!

Τρεις είναι οι βασικοί λόγοι που δεν πρέπει να ξεκινάμε δίαιτα τον Ιανουάριο:

1. Ο Ιανουάριος έρχεται αμέσως μετά την περίοδο των Χριστουγέννων. Τις ημέρες των εορτών, υποκύπτουμε χωρίς δεύτερη σκέψη σε γλυκά και αλμυρά εδέσματα και φορτώνουμε τον οργανισμό μας με τεράστιες ποσότητες ζάχαρης και αλκοόλ. Είναι αδύνατο να μπούμε σε αυστηρή δίαιτα αμέσως μετά από τέτοιες κραιπάλες, καθώς ο οργανισμός μας χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει.

2. Είναι πιο έξυπνο από οικονομικής πλευράς. Πέρα από τις σπατάλες που κάναμε μέσα στις γιορτές σε εξόδους και δώρα, είναι επίσης πιο πιθανό να βρούμε καλύτερες προσφορές για συνδρομές σε γυμναστήρια μετά τον Ιανουάριο.

3. Πρέπει να κάνουμε σωστό προγραμματισμό. Δεν ξεκινάμε μια δίαιτα επειδή μας την πρότεινε κάποιος φίλος ή επειδή διαβάσαμε ότι είναι η νέα διατροφική τάση. Πρέπει να διαμορφώσουμε το διατροφικό μας πρόγραμμα με βάση τις δικές μας ανάγκες και προτιμήσεις, πάντα με τη βοήθεια διαιτολόγου ή διατροφολόγου.

Πηγή: http://familylife.gr/

 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός