Skip to main content

FOOD

Αυτό είναι το ποτό που προστατεύει τη μνήμη σου

Να το πιεις το ποτήρι! 


Μαρία Μυλωνά

Τα τελευταία χρόνια δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα ευεργετικά συστατικά του κρασιού, με αποτέλεσμα η μπύρα να έχει μείνει στην «αφάνεια»… 

Ωστόσο, πρόσφατα δεδομένα δείχνουν πως και η μπύρα ενδεχομένως να είναι ένα ποτό με ευεργετικές ιδιότητες.

Σύμφωνα με νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από την Αμερικανική Εταιρία Χημικών, φαίνεται ότι ένα συστατικό που περιέχεται στο λυκίσκο είναι πιθανό να προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα από βλάβες, καθυστερώντας έτσι την εξέλιξη ασθενειών όπως η νόσος του Alzheimer και του Parkinson.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, όλο και περισσότερες μελέτες δείχνουν πως οι βλάβες που προκαλούνται στα εγκεφαλικά κύτταρα από το οξειδωτικό στρες, συμβάλλουν σημαντικά στην εμφάνιση ασθενειών που σχετίζονται με την εγκεφαλική λειτουργία. Συνεπώς, εάν βρεθεί τρόπος τα εγκεφαλικά κύτταρα να προστατευθούν από την οξειδωτική καταστροφή, τότε ίσως θα ήταν δυνατό να επιτευχθεί πρόληψη ή καθυστέρηση της εξέλιξης ορισμένων εκφυλιστικών νόσων του νευρικού συστήματος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πειραμάτων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της παρούσας μελέτης, φαίνεται πως ένα συστατικό του λυκίσκου δρα προστατευτικά ενάντια σε οξειδωτικές βλάβες των εγκεφαλικών κυττάρων και συνεπώς θα μπορούσε να αποτελέσει «καλό υποψήφιο» για την αντιμετώπιση εκφυλιστικών νόσων του εγκεφάλου.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω συστατικό συγκεντρώνει ερευνητικό ενδιαφέρον, καθώς προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι ενδεχομένως να ασκεί αντιοξειδωτική, καρδιο-προστατευτική και αντικαρκινική δράση.

Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr/

Διαβάστε επίσης

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.