Skip to main content

FOOD

Αυτές είναι οι 4 τροφές που πρέπει να καταναλώνεις μαζί με κάθε γεύμα σου

Για να τρως λιγότερο. 


Μαρία Μυλωνά

Όταν προσπαθείτε να χάσετε μερικά κιλά, είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να μειώσετε την ποσότητα φαγητού που καταναλώνετε.

Αυτό όμως συνοδεύεται συνήθως με μια διαρκή αίσθηση πείνας που κάνει την προσπάθειά σας πιο δύσκολη από όσο θα έπρεπε να είναι.

Γνωρίζατε, ωστόσο, ότι υπάρχουν ορισμένες τροφές που στέλνουν το μήνυμα στον εγκέφαλο ότι είστε πλήρεις και αυτό μοιραία περιορίζει την όρεξη και το αίσθημα πείνας;

Δείτε μερικές από αυτές τις τροφές:

Μήλο: Φάτε ένα μήλο περίπου μισή ώρα πριν από το κύριο γεύμα σας, κυρίως το μεσημεριανό, που τείνει να είναι και το μεγαλύτερο στη διάρκεια της ημέρας. Οι ίνες και το νερό που περιέχει το μήλο θα σας κάνουν να καταναλώσετε λιγότερη ποσότητα τροφής στο γεύμα σας, χωρίς μετά να έχετε αίσθημα πείνας.

Αβοκάντο: Μπορείτε να φάτε μισό αβοκάντο μαζί με το μεσημεριανό σας γεύμα και θα νιώθετε πλήρεις για όλο το απόγευμα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nutrition. Συγκεκριμένα οι γυναίκες που το έκαναν αυτό, αισθάνθηκαν κατά 22% περισσότερο πλήρεις και είχαν 24% μειωμένη επιθυμία για σνακ τρεις ώρες μετά το γεύμα, συγκριτικά με τις μέρες που κατανάλωναν ίσης συνολικής θερμιδικής αξίας γεύμα, χωρίς αβοκάντο.

Φασόλια, ρεβίθια, φακές: Τα όσπρια, όπως τα ρεβίθια, οι φακές, τα φασόλια και τα μπιζέλια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες Β και σίδηρο. Αν καταναλώνετε αυξημένη ποσότητα από αυτά μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε καλύτερα την όρεξή σας. Ανάλυση που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Obesity έδειξε ότι οι συμμετέχοντες ήταν κατά 31% πιο ικανοποιημένοι μετά από ένα γεύμα, όταν αυτό περιελάμβανε όσπρια.

Σούπα: Σε έρευνα από το πανεπιστήμιο Penn State, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν ένα μπολ σούπας με λίγες θερμίδες πριν από το μεσημεριανό τους γεύμα, κατέληξαν να καταναλώνουν έως και 20% λιγότερες θερμίδες στο γεύμα τους. Οι σούπες μειώνουν την όρεξη, επειδή καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο στο στομάχι.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε