Skip to main content

FOOD

Τα αυγά, τα τσουρέκια και τον οβελία, τα απόλαυσες. Με το φούσκωμα, τι κάνουμε;

Έτσι θα το νικήσεις! 


Μαρία Μυλωνά

Η υπερβολική κατανάλωση φαγητού, καθώς και η κατανάλωση τροφών που σας πειράζουν, συνεπάγονται αέρια, φούσκωμα και δυσφορία. Αντί να δυσκολεύετε την καθημερινότητά σας προσπαθώντας να προσαρμόσετε τις τροφές, υιοθετήστε τις παρακάτω επιλογές για να καταπολεμήσετε ή να προλάβετε το φούσκωμα και να βοηθήσετε την πέψη.

Ρόφημα χαμομηλιού ή μάραθου: Έχει αποδειχθεί ότι τα δύο βότανα έχουν ευεργετικές ιδιότητες όταν καταναλώνονται μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε φυτικές ίνες, καθώς βοηθούν στην πέψη.

Μπαχαρικά: Το δενδρολίβανο, το φύλλο δάφνης και το τζίντζερ βοηθούν τον οργανισμό να διασπάσει τα δύσπεπτα σάκχαρα των σταυρανθών λαχανικών (όπως το λάχανο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι κ.ά.) και των φασολιών και συμβάλλουν στη μείωση των αερίων και του φουσκώματος, αρκεί να τα προσθέσετε στο φαγητό σας.

Γιαούρτι: Τα καλά βακτήρια, που βρίσκουμε στα «ζωντανά» γιαούρτια, καταπολεμούν την παραγωγή αερίων, αυξάνοντας τα καλά βακτήρια στο έντερο, γι’ αυτό ψάξτε για γιαούρτια με προβιοτικά.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός