Skip to main content

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

ΑΥΤΕΣ οι γυναίκες έχουν αυξημένες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα

Ανήκεις στην κατηγορία; 


Μαρία Μυλωνά

Αμερικανοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι κοντές γυναίκες έχουν αυξημένες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα και να αποκτήσουν μωρά μικρότερου βάρους, ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησαν σε δείγμα 3.500 γυναικών.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές από το Ερευνητικό Κέντρο March of Dimes του Οχάιο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό PLoS Medicine, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ύψος της μητέρας, το οποίο καθορίζεται κυρίως από γενετικούς παράγοντες, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο πόσο πρόωρα θα γεννήσει μια γυναίκα.

Ο πρόωρος τοκετός αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για θάνατο του νεογέννητου, ενώ επιδρά αρνητικά στην ανάπτυξη και την υγεία του παιδιού. Παγκοσμίως υπολογίζεται ότι περίπου 15 εκατομμύρια παιδιά γεννιούνται πρόωρα κάθε χρόνο και πάνω από ένα εκατομμύριο πεθαίνουν εξαιτίας επιπλοκών. Τα μωρά που επιβιώνουν στην πρόωρη γέννα μπορεί να εμφανίσουν σοβαρά προβλήματα υγείας στην υπόλοιπη ζωή τους.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει σαφής εξήγηση γιατί το ύψος της μητέρας επηρεάζει τη διάρκεια του τοκετού, αλλά αυτό θα μπορούσε να οφείλεται όχι μόνο στα γονίδια, αλλά επίσης στη διατροφή και στο περιβάλλον της μητέρας», ανέφερε ο καθηγητής Louis J. Muglia από το Νοσοκομείο Παίδων του Σινσινάτι. 

Πηγή: http://www.infokids.gr/

Διαβάστε επίσης

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

6 είδη άσκησης ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τι να επιλέξετε ώστε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε στους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

7 τρόποι να αποβάλετε το stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εμφάνιση stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσουμε

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Γιατί οι γυναίκες λαχταρούν συγκεκριμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τi είναι αυτό που κάνει τις μισές τουλάχιστον εγκυμονούσες στην Αμερική να ζητούν πίκλες για σνακ;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός