Skip to main content

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Μαία... είναι μόνο μία: 5+1 κριτήρια για να επιλέξεις την ιδανική

Είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ! 


Μαρία Μυλωνά

Αν ο μαιευτήρας είναι ο ένας, η μαία είναι ο δεύτερος φύλακας-άγγελός σου κατά τη διάρκεια του τοκετού. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος  τη… δύσκολη εκείνη ώρα θα σου κρατάει το χέρι, βοηθώντας σε να χαλαρώσεις και ν’ αναπνέεις σωστά. 

Πώς θα την επιλέξεις:

* Εμπιστεύσου τη μαία που θα σου υποδείξει ο γιατρός που σε παρακολουθεί. 

* Αν κρίνεις ότι ναι μεν είναι έμπειρη, αλλά αισθάνεσαι ότι δεν είναι «διαθέσιμη», αναζήτησε στον περίγυρό σου την κατάλληλη, με οδηγό το ένστικτό σου. 

Η μαία που θα επιλέξεις θα πρέπει να:

1... μπορεί να σε βοηθήσει να «επικοινωνήσεις» με το έμβρυο και να αναπτύξεις από νωρίς μια ιδιαίτερη σχέση μαζί του.

2... εξηγήσει αναλυτικά στο σύντροφό σου τις συναισθηματικές και βιολογικές μεταβολές που συνοδεύουν το διάστημα της εγκυμοσύνης, ενθαρρύνοντάς τον να σε στηρίξει.  

3... τον «βάλει» σταδιακά στο ρόλο του γονιού, παροτρύνοντάς τον να συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία της γέννας και, αργότερα, στην καθημερινά φροντίδα του μωρού.  

4.... διδάξει και στους δύο σας τεχνικές ανακούφισης και μασάζ, που θα επιστρατεύσουν τις εσωτερικές δυνάμεις σας και θα σας κρατήσουν «κοντά».

5... παραμείνει στο πλάι σου γι’ αρκετό διάστημα μετά τον τοκετό, προκειμένου να «ξυπνήσει» έγκαιρα το μητρικό σου φίλτρο, ν’ αναγνωρίσει τα συμπτώματα μιας πιθανής επιλόχειας κατάθλιψης, να σου δείξει πώς θα κρατάς, πώς θα θηλάζεις, πώς θα αλλάζεις, πώς θα κάνεις μπάνιο και πώς θα ηρεμείς το μωρό. 

+ Φυσικά, πάνω απ' όλα, η μαία θα πρέπει να διαθέτει μόνο καλή εκπαίδευση, οπότε μην διστάσεις να της ζητήσεις τα... διαπιστευτήριά της! 

Διαβάστε επίσης

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

6 είδη άσκησης ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τι να επιλέξετε ώστε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε στους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

7 τρόποι να αποβάλετε το stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εμφάνιση stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσουμε

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Γιατί οι γυναίκες λαχταρούν συγκεκριμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τi είναι αυτό που κάνει τις μισές τουλάχιστον εγκυμονούσες στην Αμερική να ζητούν πίκλες για σνακ;

Προτεινόμενα

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς