Μαία... είναι μόνο μία: 5+1 κριτήρια για να επιλέξεις την ιδανική - AllYou.gr

Search

Μαία... είναι μόνο μία: 5+1 κριτήρια για να επιλέξεις την ιδανική

Είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ! 

30 Σεπτεμβρίου 2015

Αν ο μαιευτήρας είναι ο ένας, η μαία είναι ο δεύτερος φύλακας-άγγελός σου κατά τη διάρκεια του τοκετού. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος  τη… δύσκολη εκείνη ώρα θα σου κρατάει το χέρι, βοηθώντας σε να χαλαρώσεις και ν’ αναπνέεις σωστά. 

Πώς θα την επιλέξεις:

* Εμπιστεύσου τη μαία που θα σου υποδείξει ο γιατρός που σε παρακολουθεί. 

* Αν κρίνεις ότι ναι μεν είναι έμπειρη, αλλά αισθάνεσαι ότι δεν είναι «διαθέσιμη», αναζήτησε στον περίγυρό σου την κατάλληλη, με οδηγό το ένστικτό σου. 

Η μαία που θα επιλέξεις θα πρέπει να:

1... μπορεί να σε βοηθήσει να «επικοινωνήσεις» με το έμβρυο και να αναπτύξεις από νωρίς μια ιδιαίτερη σχέση μαζί του.

2... εξηγήσει αναλυτικά στο σύντροφό σου τις συναισθηματικές και βιολογικές μεταβολές που συνοδεύουν το διάστημα της εγκυμοσύνης, ενθαρρύνοντάς τον να σε στηρίξει.  

3... τον «βάλει» σταδιακά στο ρόλο του γονιού, παροτρύνοντάς τον να συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία της γέννας και, αργότερα, στην καθημερινά φροντίδα του μωρού.  

4.... διδάξει και στους δύο σας τεχνικές ανακούφισης και μασάζ, που θα επιστρατεύσουν τις εσωτερικές δυνάμεις σας και θα σας κρατήσουν «κοντά».

5... παραμείνει στο πλάι σου γι’ αρκετό διάστημα μετά τον τοκετό, προκειμένου να «ξυπνήσει» έγκαιρα το μητρικό σου φίλτρο, ν’ αναγνωρίσει τα συμπτώματα μιας πιθανής επιλόχειας κατάθλιψης, να σου δείξει πώς θα κρατάς, πώς θα θηλάζεις, πώς θα αλλάζεις, πώς θα κάνεις μπάνιο και πώς θα ηρεμείς το μωρό. 

+ Φυσικά, πάνω απ' όλα, η μαία θα πρέπει να διαθέτει μόνο καλή εκπαίδευση, οπότε μην διστάσεις να της ζητήσεις τα... διαπιστευτήριά της! Ακολούθησε το allyou στο Instagram!