Σεξ στην εγκυμοσύνη: 5 μύθοι που ΠΡΕΠΕΙ να καταρρίψεις - AllYou.gr

Search

Σεξ στην εγκυμοσύνη: 5 μύθοι που ΠΡΕΠΕΙ να καταρρίψεις

Ναι, συνδυάζονται! 

07 Οκτωβρίου 2015

Οκ, θα γίνεις σύντομα μανούλα. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πώς πρέπει να πάψεις να είσαι και σύντροφος και μάλιστα... ενεργή (αρκεί να έχεις την έγκριση του γυναικολόγου σου). Ήρθε η στιγμή, λοιπόν, να καταρρίψεις τους μύθους που αφορούν στην σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια της κύησης. Θέλεις να μάθεις ποιοι είναι αυτοί; 

1. Απαλλάξου από το φόβο ότι το σεξ τους πρώτους μήνες μπορεί να οδηγήσει σε αποβολή. Η σεξουαλική επαφή δεν δημιουργεί επιπλοκές σε μια εγκυμοσύνη που εξελίσσεται φυσιολογικά.      

2. Μη φοβάσαι μήπως το έμβρυο «τραυματιστεί». Είναι καλά προφυλαγμένο στη μήτρα και τον αμνιακό σάκο. Απόφυγε, ωστόσο, τις απότομες κινήσεις, καθώς μπορεί να τις αντιληφθεί. 

3. Ξεπέρασε το μύθο ότι ο έντονος οργασμός μπορεί να προκαλέσει πρόωρο τοκετό, ιδιαίτερα κατά το τελευταίο τρίμηνο. Είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Καλό είναι, ωστόσο, ο σύντροφός σOυ να αποφύγει την εκσπερμάτιση στον κόλπο στην «τελική ευθεία» της κύησης. Το σπέρμα περιέχει προσταγλανδίνη, μια ουσία που συμβάλλει στην έναρξη των ωδίνων. 

4. Μη ανησυχήσεις αν οι ερωτικές περιπτύξεις καταλήγουν με… δάκρυα στα μάτια. Δεν φταις εσύ. Για όλα φταίει η γοναδοτροπίνη του χορίου, τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη, τα οποία σε κάνουν ευσυγκίνητη, τουλάχιστον μέχρι τη 14η εβδομάδα κύησης.

5. Μην ανησυχήσεις αν νοιώσεις ελαφρούς πόνους ή κράμπες μετά τη συνουσία. Είναι παροδικοί. Οφείλονται στις ουσίες που περιέχει το σπέρμα και οι οποίες ερεθίζουν τον τράχηλο της μήτρας. Μετά από λίγη ξεκούραση, θα είσαι όπως και πριν. 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!