Skip to main content

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

ΕΤΣΙ θα βοηθήσεις το σπέρμα του συντρόφου σου να... τερματίσει

7 μυστικά για να γίνεις μάνα, ΤΩΡΑ! 


Μαρία Μυλωνά

Εσύ και ο σύντροφός σου θέλετε να γίνεται σύντομα γονείς. Ωραία μέχρι εδώ. Έχεις σκεφτεί, όμως, ότι οι μικροσκοπικοί, επίδοξοι «κολυμβητές» του συντρόφου σου έχουν… πολύ δρόμο να διανύσουν μέχρι να πετύχουν τον "στόχο τους"; Να πώς μπορείς να τα βοηθήσεις να... τερματίσουν! 

1. Όχι στο κάπνισμα! Αν ρίξουμε έστω και μια σταγόνα νικοτίνης σε ένα δείγμα σπέρματος, όλα τα σπερματοζωάρια θα… πέσουν σε πλήρη αδράνεια! Αυτό σημαίνει ότι το κάπνισμα επιδρά σαφώς αρνητικά στην κινητικότητά τους, η οποία ελαττώνεται έστω κι αν καπνίζει μόνο η γυναίκα. Κι αυτό γιατί η νικοτίνη «περνάει» ακόμα και στην τραχηλική βλέννα. 

2. Ναι στον καφέ! Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε από Βραζιλιάνους επιστήμονες σε δείγμα 750 ανδρών, οι «εραστές» της καφεΐνης έχουν ταχύτερο σπέρμα, αρκεί να μη γίνεται κατάχρηση και να μην πίνουν πάνω από 2-3 φλιτζάνια την ημέρα.  

3. Όχι στο αλκοόλ! Το οινόπνευμα εμπλέκεται στην έκκριση της τεστοστερόνης κι επιταχύνει τον απελευθέρωσή της στον οργανισμό και τη μετατροπή της σε οιστρογόνο. Τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων μειώνουν σημαντικά τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, όπως ενδεχομένως να γνωρίζεις ήδη. Το αλκοόλ μπορεί, επίσης, να προκαλέσει αύξηση του σωματικού βάρους, άρα και του λίπους που περιβάλλει τους όρχεις, «σηκώνοντας» στα ύψη τη θερμοκρασία τους και μειώνοντας, κατά συνέπεια, τη λειτουργία τους.

4. Ναι στη σωστή διατροφή! Μελέτη επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Ατλάντα κατέγραψε ότι, σε σχέση με εκείνους των οποίων ο δείκτης μάζας σώματος αγγίζει το 25, υπερτερούν αισθητά σε θέματα γονιμότητας -κατά 79%- οι «κανονικοί», καθώς το σπέρμα των υπέρβαρων είναι ποσοτικά πιο λίγο και… αργεί. 

5. Όχι στις χημικές ουσίες! Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα, στον Καναδά, διαπίστωσαν ότι ακόμα κι η «μέτρια» έκθεση σε οργανικούς διαλύτες (που χρησιμοποιούνται σε βαφεία, καθαριστήρια ρούχων, τυπογραφεία, ναυπηγεία κι άλλους εργασιακούς χώρους) αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο πτώσης του αριθμού και της κινητικότητας των σπερματοζωάριων, ενώ εξαιρετικά επικίνδυνα για το αναπαραγωγικό σύστημα θεωρούνται ο μόλυβδος κι όλα τα χημικά! Για το λόγο αυτό, καλό είναι ο σύντροφός σου να αποφεύγει τη χρήση εντομοκτόνων, να περιορίζει την κυκλοφορία και την παραμονή στους δρόμους της πόλης τις μέρες με αυξημένες τιμές «νέφους» και, για να μειώσει την ποσότητα φυτοφαρμάκων που «μεταφέρεται» στον οργανισμό, να πλένει πολύ καλά τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα καταναλώσει. 

6. Ναι στην άσκηση! Όχι όμως στην εξαντλητική, αλλά σε αυτήν που χαρίζει ενέργεια, βοηθά στη διατήρηση του σωστού σωματικού βάρους, βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και «αντισταθμίζει» τις αρνητικές επιπτώσεις της καθιστικής ζωής. 

7. Όχι στο άγχος! Το στρες επηρεάζει την ποιότητα των σπερματοζωαρίων και το ορμονικό τους προφίλ. Οπότε, βοήθησε τον σύντροφό του να το διαχειριστεί και -κυρίως- μην του... προσθέτεις επιπλέον! 

 

Διαβάστε επίσης

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

6 είδη άσκησης ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τι να επιλέξετε ώστε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε στους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

7 τρόποι να αποβάλετε το stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εμφάνιση stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσουμε

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Γιατί οι γυναίκες λαχταρούν συγκεκριμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τi είναι αυτό που κάνει τις μισές τουλάχιστον εγκυμονούσες στην Αμερική να ζητούν πίκλες για σνακ;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.