4 πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να αποφύγεις αν θέλεις να γίνεις μάνα - AllYou.gr

Search

4 πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να αποφύγεις αν θέλεις να γίνεις μάνα

Προσοχή προσοχή! 

30 Οκτωβρίου 2015

Λοιπόν, εσείς και ο σύντροφός σας είστε σε σοβαρές συζητήσεις για να αποκτήσετε παιδί; Συγχαρητήρια! Αλλά προτού αρχίσετε τις προσπάθειες για να μείνετε έγκυος, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που θα πρέπει να περιορίσετε ή να αποκλείσετε από τη διατροφή σας και κάποιες αλλαγές που πρέπει να υιοθετήσετε στον τρόπο ζωής σας.

1. Περιορίστε τα ψάρια με υψηλή συγκέντρωση υδραργύρου

Αν σας αρέσουν τα ψάρια και τα τρώτε σε συχνή βάση, θα πρέπει να κάνετε ορισμένες «περικοπές» στην κατανάλωση ψαριών με υψηλή συγκέντρωση υδραργύρου (τόνος, ξιφίας, λευκός μπακαλιάρος) τρεις μήνες πριν αποφασίσετε να ξεκινήσετε τις προσπάθειες για να μείνετε έγκυος. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Αμερικανικού Συλλόγου Εγκυμοσύνης, δεν θα πρέπει να καταναλώνετε περισσότερα από 0.34 kg ψαριών με χαμηλή ποσότητα υδραργύρου κάθε εβδομάδα. Τα ψάρια με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις της χημικής ουσίας πρέπει να αποφεύγονται, ενώ εκείνα με τις μέτριες συγκεντρώσεις πρέπει να περιορίζονται σε μερίδες 0.17 kg ανά μήνα.

2. Αποφύγετε τη σόδα και τους φρουτοχυμούς

Υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες απόψεις για το πώς η διατροφή επηρεάζει τη γονιμότητα. Σε αυτό που οι περισσότεροι τείνουν να συμφωνήσουν είναι η αποφυγή της σόδας και των χυμών φρούτων. Έχουν και τα δύο πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, που ανεβάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πολύ γρήγορα και μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη γονιμότητα. Είναι επίσης μια καλή ιδέα για να περιορίσετε τα τρανς λιπαρά από τη διατροφή σας, αφού η υπερβολική κατανάλωση τους έχει συνδεθεί με τη στειρότητα. Διαβάστε τις ετικέτες για να ανακαλύψετε αν καταναλώνετε εν αγνοία σας τρανς λιπαρά σε επεξεργασμένα, συσκευασμένα τρόφιμα.

3. Περιορίστε το αλκοόλ

Το αλκοόλ μπορεί να συνδεθεί με προβλήματα γονιμότητας και αποβολή. Επηρεάζει τη γονιμότητα αν πίνετε πολύ, αλλά ένα ή δύο ποτήρια με το γεύμα τα Σαββατοκύριακα είναι απίθανο να έχουν μεγάλη επίδραση στη γονιμότητα. Προτιμήστε το κρασί πριν την ωορρηξία, αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος. Ενθαρρύνετε το σύντροφό σας να πίνει λιγότερο, καθώς η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει και τη δική του γονιμότητα.

4. Απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά

Εάν έχετε πάρα πολύ ή πολύ λίγο λίπος στο σώμα σας, μπορεί να σας προκαλέσει ακανόνιστη ή σπάνια ωορρηξία. Έχετε κατά νου ότι οι γυναίκες των οποίων ο δείκτης μάζας σώματος είναι μεταξύ 24 και 30 είναι πιο γόνιμες.

Πηγή: http://www.infokids.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!