6 μεγάλες αλήθειες  - AllYou.gr

Search

6 μεγάλες αλήθειες 

… που δεν θα μάθεις μέχρι τη στιγμή της γέννας! 

20 Αυγούστου 2014

Είτε έχετε μόλις αντικρίσει το θετικό τεστ εγκυμοσύνης, είτε προσπαθείτε να κοιμηθείτε λίγο παραπάνω κατά τους πρώτους μήνες της μητρότητας, το συμπέρασμα είναι το ίδιο. Η ανατροφή των παιδιών σας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις.

Μπορεί να έχετε ήδη προετοιμάσει τον εαυτό σας για τον ερχομό του παιδιού διαβάζοντας άρθρα και βιβλία μητρότητας, αλλά υπάρχουν πράγματα που κανείς δεν θα σας εξηγήσει σχετικά με τον νέο ρόλο που καλείστε να αναλάβετε.

1. Όλα σας τα σχέδια πέφτουν στο κενό. Μόνο όσοι είναι γονείς μπορούν να αντιληφθούν ότι όλα όσα έλεγαν όσο ήταν ακόμα ελεύθεροι, αναιρούνται με τον ερχομό του παιδιού. Μπορεί να είχατε υποσχεθεί στον εαυτό σας ότι δεν θα κακομάθετε το παιδί σας, όμως η συμπεριφορά σας αλλάζει από τη στιγμή που γίνεστε γονέας.

2. Τα ίδια τα παιδιά σας είναι οι πραγματικοί δάσκαλοι. Εκείνα θα σας εκπαιδεύσουν να είστε πρόθυμοι να μάθετε ποια είναι πραγματικά κι όχι ποια θα θέλατε να είναι. Μόνο τότε θα θεωρήσετε τον εαυτό σας τον καλύτερο και πιο σωστό γονέα.

3. Ποτέ δεν θα κοιμηθείτε όπως παλιά. Το να είσαι γονιός σημαίνει συστηματικό πρόγραμμα ύπνου. Από τις άγρυπνες νύχτες της νηπιακής ηλικίας μέχρι το ξύπνημα κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω ενός εφιάλτη, πρέπει να γνωρίζετε ότι θα στερηθείτε τον ύπνο σας για τα επόμενα 18 χρόνια της ζωής σας.

4. Θα κάνετε συχνά λάθη. Κανένας γονέας δεν είναι τέλειος. Τα λάθη είναι αυτά που κάνουν όλη τη διαφορά. Η αλληλεπίδραση ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά είναι γεμάτη από διαταραχές, κακή επικοινωνία και παρανοήσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα στις ζωές όλων των ανθρώπων.

5. Ίσως δυσκολευτείτε ως προς την ενσωμάτωσή σας στην οικογένεια. Πολλοί γονείς δεν μπορούν να μείνουν μακριά από την τεχνολογία, η οποία συνίσταται στην αλόγιστη χρήση του κινητού τηλεφώνου και των φορητών υπολογιστών. Πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε το παιδί να μην αισθανθεί ότι στρέφετε όλη την προσοχή σας στα διάφορα τεχνολογικά gadgets.

6. Τα παιδιά αλλάζουν. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μία από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις σχετικά με την ανατροφή των παιδιών είναι ότι θα πρέπει να μεγαλώσετε με τον ίδιο τρόπο το παιδί μέχρι την ενηλικίωση. Όταν πρόκειται για την ανατροφή των παιδιών, τα περισσότερα αρνητικά στοιχεία είναι απλά μια φάση.

Πηγή: http://www.infokids.gr/

 

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Το αναζωογονητικό scrub σώματος που θα λατρέψεις

Αυτή η diy συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς η επιτυχία σου επηρεάζει το μέλλον της σχέσης σου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η επαγγελματική πρόοδος επηρεάζει την προσωπική σου ζωή.
ΠΑΙΔΙ

Tι πρέπει να πεις στο παιδί σου για τον Άγιο Βασίλη;

Και να που δε ξέρεις αν είναι καλύτερο να πεις την αλήθεια ή το παραμύθι.
STREET STYLE

7 σύνολα για να εμπνευστείς αυτή την εβδομάδα

Πάρε τώρα την εβδομαδιαία δόση έμπνευσης που χρειάζεσαι!
ΑΣΚΗΣΗ

Τα 20 λεπτά που θα «ανάψουν» τον μεταβολισμό σου

Αύξησε τις αθλητικές επιδόσεις σου, χωρίς να χρειαστεί να φτάσεις στα άκρα!
ΕΓΩ

Να γιατί πρέπει να ακούς μουσική στη δουλειά

Νέα έρευνα σού προτείνει να βάζεις πιο συχνά τα ακουστικά σου.