"Με τον σύντροφό μου, κάνουμε προσπάθειες να γίνουμε γονείς. Ποια φάρμακα πρέπει να αποφύγω;" - AllYou.gr

Search

"Με τον σύντροφό μου, κάνουμε προσπάθειες να γίνουμε γονείς. Ποια φάρμακα πρέπει να αποφύγω;"

ΑΥΤΑ! 

23 Νοεμβρίου 2015

Η απλή απάντηση είναι να σταματήσετε όλα τα περιττά φάρμακα πριν επιχειρήσετε να μείνετε έγκυος, αλλά φυσικά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.

Κάποια φάρμακα που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε γιατί μπορεί να βλάψουν το έμβρυο περιλαμβάνουν ισοτρετινοΐνη, περισσότερο γνωστή ως Accutane (για την ακμή), Coumadin (ένα αντιπηκτικό που χρησιμοποιείται για την πρόληψη της πήξης του αίματος), τετρακυκλίνη (για την ακμή ή για λοιμώξεις), βαλπροϊκό οξύ (για την επιληψία), αναστολείς ACE (για την υπέρταση), ενέσιμα ή προληπτικά φάρμακα όπως Imitrex και προπρανολόλη (για τις ημικρανίες), ανθελονοσιακά φάρμακα όπως Plaquenil, ή υψηλές δόσεις στεροειδών όπως η κορτιζόνη και πρεδνιζόνη.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε μιλήσει με το γιατρό σας, πριν σταματήσετε να παίρνετε οποιαδήποτε φάρμακα με συνταγή γιατρού.\

Πολλά αναλγητικά φάρμακα είναι ασφαλή σε μικρές ποσότητες, επισημαίνει ο Dr. Παναγιώτης Πολύζος, Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος. Αλλά κάποια μη στεροειδή αντί-φλεγμονώδη φάρμακα ή οποιοδήποτε φάρμακο που περιέχει ibuprofen, μπορούν να επηρεάσουν την ωορρηξία και το ενδομήτριο.

Η καλύτερη συμβουλή είναι να μιλήσετε με το γιατρό σας, προτού πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο. Για πολλά φάρμακα υπάρχουν εξίσου ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις για τις έγκυες. Για παράδειγμα, εάν χρειάζεστε ένα αντιπηκτικό για εν τω βάθη φλεβική θρόμβωση, η ηπαρίνη είναι ασφαλής γιατί δεν διαπερνά τον πλακούντα. Συζητήστε αυτά τα θέματα με το μαιευτήρα σας και πριν από την έναρξη μιας εγκυμοσύνης.

Πηγή: http://www.infokids.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!