Απόλαυσε το ταξίδι! - AllYou.gr

Search

Απόλαυσε το ταξίδι!

Μόλις έμαθες ότι είσαι έγκυος; Ένα συναρπαστικό ταξίδι ξεκινάει... 

29 Αυγούστου 2014

Του Ηλία Ι. Χιντιπά, μαιευτήρα – γυναικολόγου, Διδάκτορα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Συνεργάτη ΓΑΙΑ.

Σίγουρα σας κατακλύζουν απορίες για το πώς θα πραγματοποιήσετε αυτήν τη διαδρομή των 9 μηνών για να φέρετε στον κόσμο το νέο μέλος της οικογένειάς σας. Νιώθετε το σώμα σας να αλλάζει και έχετε αγωνία για το τι είναι σωστό για σας και για το έμβρυο που κυοφορείτε.

Τι πρέπει να κάνω τώρα που είμαι έγκυος;

Αρχικά πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι συνήθως η εγκυμοσύνη είναι μια όμορφη περιπέτεια που διαρκεί 40 εβδομάδες, την οποία μαζί με τον σύντροφό σας και σύμβουλο τον μαιευτήρα σας, θα πρέπει να την ζήσετε όσο πιο ευχάριστα γίνεται.

Ακολουθώντας τις απλές οδηγίες που θα σας δώσει ο γιατρός σας και με συστηματική παρακολούθηση, θα κάνετε αυτήν τη διαδρομή με απόλυτη ασφάλεια για σας και το μωρό σας.

Θα πρέπει αρχικά να κλείσετε ραντεβού με τον μαιευτήρα σας για την αρχική εξέταση, στις 6 με 8 εβδομάδες από την πρώτη μέρα της τελευταίας σας περιόδου. Στην εξέταση αυτή συνήθως λαμβάνεται το λεπτομερές ιστορικό σας, προσδιορίζεται η πίεση και το βάρος σας, διαπιστώνεται κλινικά και με τη βοήθεια του υπερήχου η εγκυμοσύνη σας, η οποία και χρονολογείται με ακρίβεια, προκειμένου να προσδιοριστεί η πιθανή ημερομηνία του τοκετού σας. Στην εξέταση αυτή ο γιατρός σας θα συζητήσει μαζί σας τις εργαστηριακές εξετάσεις που πρέπει να γίνουν στα πλαίσια του προγεννητικού ελέγχου και θα λύσει τις όποιες απορίες σας.

Ο γιατρός σας πρέπει να σας βλέπει μία φορά το μήνα, όπου θα σας ζητά να έχετε μαζί σας γενική εξέταση αίματος και ούρων και ενδεχομένως κάποια άλλη εξέταση, αν υπάρχει ένδειξη. Μετά την 32η εβδομάδα, θα πρέπει να σας βλέπει κάθε 15 μέρες και μετά την 38η εβδομάδα, μία φορά την εβδομάδα.

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, θα πρέπει να γίνουν τρία βασικά υπερηχογραφήματα που είναι απολύτως απαραίτητα για την εκτίμηση της πορείας του εμβρύου σας: Η αυχενική διαφάνεια τον 3ο μήνα, το υπερηχογράφημα Β΄επιπέδου τον 5ο μήνα και η εξέταση Doppler τον 8ο μήνα. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο οργανισμός σας θα υποστεί μια σειρά αλλαγών που είναι απολύτως φυσιολογικές, ωστόσο γεννούν πρωτόγνωρα για σας συμπτώματα τα οποία ενίοτε είναι ενοχλητικά. Γνωρίστε το σώμα σας! Συνειδητοποιήστε ότι τα συμπτώματα αυτά είναι φυσιολογικά και φυσικά προσωρινά. Ενδέχεται να αισθανθείτε ναυτία υπνηλία και να κουράζεστε εύκολα, ιδιαίτερα τους τρεις πρώτους μήνες.

Πηγή: http://familylife.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

STAR STYLE

5 μυστικά για να ντυθείς και εσύ σαν την αγαπημένη σου σταρ

Αρκεί να «κλέψεις» τα στιλιστικά τους μυστικά για να αποκτήσεις και εσύ μια άψογη εμφάνιση!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Τα πιο ωραία τατουάζ που έχουμε δει σε μοντέλα

Ψάχνεις ποιο θα είναι το επόμενο σχέδιο που θα "χτυπήσεις"; Πάρε έμπνευση!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

«Πως να σταματήσω την ακατανίκητη επιθυμία μου για γλυκό;»

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να βάλεις στοπ στα γλυκά και είναι όλοι νόστιμοι.
STAR STYLE

Οι 6 καλύτερες εμφανίσεις της Michelle Pfeiffer στην μεγάλη οθόνη

Η γνωστή ηθοποιός αποδεικνύει ότι μπορεί να υποστηρίξει άψογα όχι μόνο τους ρόλους που τις δίνονται, αλλά και τα τρελά outfits τους!
BEAUTY TIPS

Όλη η αλήθεια για την τριχόπτωση του φθινοπώρου

Δεν είναι μύθος, αλλά πραγματικότητα – και σήμερα μαθαίνεις πώς θα αντιμετωπίσουμε την… πτώση.
BEAUTY TIPS

To ένα πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ όταν ξεβάφεις τα νύχια σου

Αυτή η συνήθεια, σου κάνει τα νύχια πιο αδύναμα.