Skip to main content

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Ετοιμάζεσαι να γεννήσεις; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που ΔΕΝ χρειάζεται να αγοράσεις

Λίγα και καλά!


Μαρία Μυλωνά

Όταν πρόκειται για τον ερχομό ενός νέου μωρού, υπάρχουν κάποια μη διαπραγματεύσιμα αντικείμενα που χρειάζεστε πραγματικά, όπως οι πάνες και ένα ασφαλές κάθισμα αυτοκινήτου. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να αγοράσετε αργότερα, όταν θα σας το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας.

Εξοικονομήστε χρήματα τώρα, αναβάλλοντας την αγορά των παρακάτω:

1. Η κούνια είναι κάτι που δεν θα χρειαστείτε άμεσα. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά στους νέους γονείς να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο με το νεογέννητο για τους πρώτους μήνες της ζωής του, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. Βάζοντας το μωρό σας να κοιμηθεί στο πάρκο ή σε ειδικά κρεβατάκια που εφαρμόζουν στο κρεβάτι σας, θα γλιτώσετε πολλά δρομολόγια μέσα στη νύχτα!

2. Για να χρησιμοποιήσετε τον προϋπολογισμό σας με σύνεση, είναι προτιμότερο να επικεντρωθείτε σε εξοπλισμό πολλαπλών χρήσεων. Μια καλαθούνα, όσο χαριτωμένη κι αν είναι στη θεωρία, θα σας βολέψει μόνο για τους πέντε πρώτους μήνες. Και πάλι, το πάρκο αποτελεί την καλύτερη επιλογή για την ώρα του ύπνου και του παιχνιδιού, ακόμα κι αν δεν είναι η πιο "αξιολάτρευτη" επένδυση που έχετε κάνει ποτέ!

3. Μπορεί να είναι δελεαστικό να θέλετε να αγοράσετε όλα τα βρεφικά ρουχαλάκια που βλέπετε, αλλά χρειάζεται να επιδείξετε αυτοσυγκράτηση. Μόλις γεννηθεί το μωρό σας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα ρούχα που έχετε αγοράσει είναι πολύ μικρά ή πολύ μεγάλα. Επιπλέον, τα νεογέννητα μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και σύντομα δεν θα του κάνουν! Οι φίλοι και οι συγγενείς σας κατά πάσα πιθανότητα θα σας βοηθήσουν σε αυτό τον τομέα, αφού οι περισσότεροι επιλέγουν ρουχαλάκια για το νεογέννητο. Αγοράστε μόνο μερικά φορμάκια και πιτζαμάκια για τις πρώτες εβδομάδες. Όταν θα έχετε μια πιο ακριβή εικόνα για το μέγεθός του, τότε μπορείτε να πάτε μια βόλτα στα καταστήματα βρεφικών ειδών.

4. Τα νεογνά περνούν τον περισσότερο χρόνο τους με το να τρώνε και να κοιμούνται. Δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για παιχνίδια. Τα πολύ μικρά μωρά, επίσης, δεν έχουν καλά ανεπτυγμένη όραση. Δεδομένου ότι η όραση του μωρού σας θα αρχίσει να ενισχύεται και να βελτιώνεται μετά τους δύο πρώτους μήνες, μην αισθανθείτε την ανάγκη να το φορτώσετε με παιχνίδια πριν ακόμα είναι έτοιμο γι αυτά.

Πηγή: http://www.infokids.gr/

Διαβάστε επίσης

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

6 είδη άσκησης ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τι να επιλέξετε ώστε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε στους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

7 τρόποι να αποβάλετε το stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εμφάνιση stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσουμε

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Γιατί οι γυναίκες λαχταρούν συγκεκριμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τi είναι αυτό που κάνει τις μισές τουλάχιστον εγκυμονούσες στην Αμερική να ζητούν πίκλες για σνακ;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός