5 πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζεις για την εξωσωματική γονιμοποίηση - AllYou.gr

Search

5 πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζεις για την εξωσωματική γονιμοποίηση

Ενημερώσου σωστά, πριν πάρεις την μεγάλη απόφαση! 

21 Φεβρουαρίου 2016

Σίγουρα η εξωσωματική γονιμοποίηση δεν είναι το ιδανικό για καμία γυναίκα... Ωστόσο, αν ο χρόνος πιέζει ή παρουσιάζονται άλλου είδους προβλήματα, είναι μια μέθοδος που μπορεί να βοηθήσει το ζευγάρι να αποκτήσει παιδί. Ο Dr. Νικόλαος Ναούμ Μ.D. Μαιευτήρας Χειρουργός – Γυναικολόγος επισημαίνει πέντε βασικά πράγματα που είναι καλό να γνωρίζετε σχετικά με τη διαδικασία:

1. Ποια είναι η αποτελεσματικότητα της µεθόδου;

Οι πιθανότητες επιτυχούς σύλληψης εξαρτώνται από πολλές παραμέτρους. Ωστόσο, αυτό που επηρεάζει περισσότερο είναι η ηλικία και το ενδεχόμενο υπογονιμότητας από πλευράς του άντρα ή της γυναίκας. Όσο πιο νέα είναι η γυναίκα, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας υπάρχουν. Συν ότι αν η γυναίκα είναι αρκετά νέα, χορηγούνται σε εκείνη λιγότερα φάρμακα. Ο παράγοντας υπογονιμότητα επίσης είναι καθοριστικός. Αν οι εξετάσεις σας έχουν δείξει ότι υπάρχει συγκεκριμένο πρόβλημα -και ανάλογα με τη φύση και τη βαρύτητα αυτού- επηρεάζονται σαφώς τα ποσοστά επιτυχίας και στην εξωσωματική γονιμοποίηση.

2. Πότε ένα ζευγάρι είναι υποψήφιο για εξωσωµατική γονιµοποίηση;

Η μέθοδος αυτή επιλέγεται όταν τα προβλήματα αναπαραγωγής δείχνουν να είναι ανυπέρβλητα. Επίσης, όταν έχουν ήδη οδηγηθεί σε αποτυχία άλλες, λιγότερο επεμβατικές μέθοδοι υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όπως οι ενδομητρικές σπερματεγχύσεις, το ζευγάρι οδηγείται στην εξωσωματική γονιμοποίηση. Μια σημαντική παράμετρος που μπορεί να οδηγήσει το ζευγάρι γρηγορότερα στην επιλογή της εξωσωματικής είναι η ηλικία της γυναίκας. Εάν η γυναίκα έχει περάσει τα 37-38 έτη και το ζευγάρι δεν μπορεί να συλλάβει φυσιολογικά, συνήθως προτείνεται η εξωσωματική γονιμοποίηση προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος με άλλες μεθόδους (π.χ. σπερματεγχύσεις, προγραμματισμένες επαφές κτλ).

3. Πόσο κοστίζει η εξωσωματική γονιμοποίηση;

Το πόσο θα κοστίσει η εξωσωματική γονιμοποίηση εξαρτάται από δύο παράγοντες. Η βασική δαπάνη που απαιτείται είναι η φαρμακευτική αγωγή, δεδομένου ότι στη γυναίκα χορηγείται μια σειρά φαρμάκων, προκειμένου να διεγερθούν οι ωοθήκες της, ώστε να παράγουν περισσότερα ωάρια από ένα που παράγει φυσιολογικά. Ανάλογα με το πόσο αυξημένες είναι οι ανάγκες στη χορήγηση φαρμάκων, διαμορφώνεται και το κόστος της διαδικασίας. Έπειτα, το κομμάτι του κόστους αφορά και την κλινική εφαρμογή της εξωσωματικής, εξαρτάται δηλαδή από τις τεχνικές που εμπλέκονται και από το κέντρο που θα επιλέξετε.

4. Επηρεάζεται ο τοκετός;

Ο τρόπος του τοκετού είναι ανεξάρτητος από τη μέθοδο σύλληψης. Συνήθως, προτιμάται η καισαρική για να αποφευχθούν τυχόν απρόοπτα και για να γίνουν όλα με τον πλέον ασφαλή τρόπο. Ωστόσο, η ομαλότητα του τοκετού εξαρτάται και πάλι από την ηλικία και το συνολικό ιστορικό της γυναίκας και όχι από τη μέθοδο της σύλληψης.

5. Μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στην υγεία της γυναίκας;

Αν η γυναίκα έχει ευαίσθητες ωοθήκες, τότε τα φάρμακα που χορηγούνται υπάρχει περίπτωση να προκαλέσουν τη λεγόμενη «υπερδιέγερση των ωοθηκών». Επίσης, έρευνες έχουν δείξει ότι τα συγκεκριμένα φάρμακα αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκινογενέσεις είτε του μαστού, είτε της μήτρας, είτε των ωοθηκών.

Πηγή: http://www.infokids.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΠΑΙΔΙ

Μια ξεχωριστή φιλία αφιερωμένη στα υιοθετημένα παιδιά

Ο Buddy και ο Reagan, ποζάρουν υπέροχα για καλό σκοπό.
ΕΓΩ

Να γιατί ήρθε η ώρα να μάθεις να μιλάς ισπανικά

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι οι ξένες γλώσσες έχουν ευεργετική επίδραση και στην προσοχή μας.
ΠΑΙΔΙ

Πως να προστατεύσεις το παιδί σου από το bullying

Σχολικός και κοινωνικός εκφοβισμός και πως αντιμετωπίζεται.
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Μύθοι και αλήθειες για τα κιλά στην εγκυμοσύνη

Ποια είναι η συνιστώμενη πρόσληψη βάρους και τι κίνδυνοι υπάρχουν όταν το νούμερο στη ζυγαριά, ανεβαίνει εντυπωσιακά.
FASHION NEWS

6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το φετινό show της Victoria’s Secret

Οι πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου έφτασαν μέχρι το Παρίσι, για να περπατήσουν στο μοναδικό αυτό show!
BEAUTY TIPS

3 λάθη που κάνεις στα σγουρά μαλλιά σου όταν τα ισιώνεις

Έτσι θα κάνεις το ίσιωμα παιχνιδάκι.