Στην εγκυμοσύνη πρέπει να τρως για δύο. Μύθος ή αλήθεια; - AllYou.gr

Search

Στην εγκυμοσύνη πρέπει να τρως για δύο. Μύθος ή αλήθεια;

Οι εδικοί δίνουν την ΣΩΣΤΗ απάντηση!

05 Μαρτίου 2016

«Τώρα θα πρέπει να τρως για δύο» είναι μια από τις πρώτες φράσεις που ακούει από συγγενείς και φίλους μια γυναίκα, όταν ανακοινώνει πως είναι έγκυος.

Στην πραγματικότητα, η παραπάνω φράση απέχει πολύ από τις συστάσεις των επαγγελματιών υγείας και των διεθνών επιστημονικών φορέων.

Έτσι, αν και οι ενεργειακές απαιτήσεις αυξάνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η εν λόγω αύξηση δεν είναι τόσο μεγάλη όσο θα περίμενε κανείς. Ειδικότερα, κατά το 1ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης δεν απαιτείται επιπλέον πρόσληψη θερμίδων, ενώ στο 2ο και 3ο τρίμηνο συστήνεται αύξηση της ενεργειακής πρόσληψης κατά περίπου 300 θερμίδες ανά ημέρα.

Βέβαια, είναι σημαντικό, αυτές οι επιπλέον θερμίδες να ενταχθούν σε ένα συνολικά ισορροπημένο και πλήρες διαιτολόγιο, ώστε να καλύπτονται και οι αυξημένες ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου και την ομαλή έκβαση της κύησης.

Σε κάθε περίπτωση, οι συνολικές ενεργειακές απαιτήσεις μιας εγκύου επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων φυσικής δραστηριότητας αλλά και του στόχου για υγιή ρυθμό αύξησης του βάρους, ανάλογα με το αρχικό σωματικό βάρος της μητέρας. Επομένως, η στενή συνεργασία με το γυναικολόγο κι έναν επαγγελματία διαιτολόγο μπορεί να εξασφαλίσει ένα εξατομικευμένο, πλήρες και ισορροπημένο διαιτολόγιο που θα καλύψει τις ιδιαίτερες ανάγκες της εγκύου σε όλη τα στάδια της κύησης.

Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Να τι θα φορέσεις στην επόμενη βραδινή σου έξοδο

Ακόμη και αν ο καιρός γράφει… μείον, εσύ θα είσαι in style!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά υπάρχουν τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες;

Ώρα να μάθεις αν όντως υπάρχουν τρόφιμα που αποδίδουν λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανά ο οργανισμός για την πέψη τους.
FASHION TRENDS

Αυτή η τάση είναι η πιο chic εναλλακτική του νυφικού φορέματος

Γιατί μια λευκή ολόσωμη φόρμα πρέπει να είναι το ρούχο που θα φορέσεις την ημέρα του γάμου σου!
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

"Καλησπέρα από το Χαλέπι. Διαβάζω για να ξεχάσω τον πόλεμο"

Η Bana Alabed είναι 7 χρονών και μαζί με τη μητέρα της, διατηρεί έναν από τους πιο καθηλωτικούς λογαριασμούς στο Twitter.
DO IT YOURSELF

To πιο εύκολο και κομψό μανικιούρ για να δοκιμάσεις τώρα

Πριν κλείσεις το επόμενο ραντεβού στην μανικιουρίστα σου δοκίμασε αυτό!
ΑΣΚΗΣΗ

«Αν και δεν έχω παχύνει, τα ρούχα μου με στενεύουν. Τι συμβαίνει;»

Το πρόβλημα είναι συνηθισμένο και –ευτυχώς- υπάρχει λύση υποστηρίζουν οι ειδικοί.