Στην εγκυμοσύνη πρέπει να τρως για δύο. Μύθος ή αλήθεια; - AllYou.gr

Search

Στην εγκυμοσύνη πρέπει να τρως για δύο. Μύθος ή αλήθεια;

Οι εδικοί δίνουν την ΣΩΣΤΗ απάντηση!

05 Μαρτίου 2016

«Τώρα θα πρέπει να τρως για δύο» είναι μια από τις πρώτες φράσεις που ακούει από συγγενείς και φίλους μια γυναίκα, όταν ανακοινώνει πως είναι έγκυος.

Στην πραγματικότητα, η παραπάνω φράση απέχει πολύ από τις συστάσεις των επαγγελματιών υγείας και των διεθνών επιστημονικών φορέων.

Έτσι, αν και οι ενεργειακές απαιτήσεις αυξάνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η εν λόγω αύξηση δεν είναι τόσο μεγάλη όσο θα περίμενε κανείς. Ειδικότερα, κατά το 1ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης δεν απαιτείται επιπλέον πρόσληψη θερμίδων, ενώ στο 2ο και 3ο τρίμηνο συστήνεται αύξηση της ενεργειακής πρόσληψης κατά περίπου 300 θερμίδες ανά ημέρα.

Βέβαια, είναι σημαντικό, αυτές οι επιπλέον θερμίδες να ενταχθούν σε ένα συνολικά ισορροπημένο και πλήρες διαιτολόγιο, ώστε να καλύπτονται και οι αυξημένες ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου και την ομαλή έκβαση της κύησης.

Σε κάθε περίπτωση, οι συνολικές ενεργειακές απαιτήσεις μιας εγκύου επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων φυσικής δραστηριότητας αλλά και του στόχου για υγιή ρυθμό αύξησης του βάρους, ανάλογα με το αρχικό σωματικό βάρος της μητέρας. Επομένως, η στενή συνεργασία με το γυναικολόγο κι έναν επαγγελματία διαιτολόγο μπορεί να εξασφαλίσει ένα εξατομικευμένο, πλήρες και ισορροπημένο διαιτολόγιο που θα καλύψει τις ιδιαίτερες ανάγκες της εγκύου σε όλη τα στάδια της κύησης.

Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
BEAUTY TIPS

3+1 τρικ για να κάνεις το δέρμα σου να φαίνεται ξεκούραστο

Mάθε τι πρέπει να κάνεις εκείνες τις ημέρες που η επιδερμίδα χρειάζεται έξτρα προσοχή!
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η έρευνα που πρέπει οπωσδήποτε να έχει υπόψη κάθε τεμπέλα

Οι επιστήμονες έρχονται να δικαιώσουν τους… φυγόπονους και να μιλήσουν με στοιχεία για το δικαίωμα στην τεμπελιά.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!