Skip to main content

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Εγκυμονείς; Κόψε ΜΑΧΑΙΡΙ το junk food

Μπορεί να κάνει παχύσαρκο το... παιδί σου! 


Μαρία Μυλωνά

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πιο δύσκολο να αντισταθούμε σε ανθυγιεινές τροφές.

Στη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής, συγκεντρώθηκαν πληροφορίες, σχετικά με τη διατροφή της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τη διατροφή των παιδιών τους στην ηλικία των 18 μηνών και των 3 ετών.

Διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά παρουσίασαν συμπτώματα κατάθλιψης, ανησυχία, διεξαγωγή διαταραχής και ΔΕΠΥ (διαταραχή ελλειμματικής προσοχής υπερκινητικότητας). Οι ερευνητές στη συνέχεια ανέλυσαν τη σχέση μεταξύ της μητέρας και της διατροφής των παιδιών, καθώς και τα συμπτώματα συμπεριφοράς των παιδιών από 18 μηνών έως 5 ετών.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν, ότι οι μητέρες που τρώνε περισσότερα ανθυγιεινά τρόφιμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως είναι τα γλυκά ποτά, επεξεργασμένα δημητριακά και αλμυρά τρόφιμα, έχουν παιδιά με αυξημένα προβλήματα συμπεριφοράς όπως επιθετικότητα και ξεσπάσματα.

Επιπλέον τα ευρήματα δείχνουν, ότι τα παιδιά που τρώνε ανθυγιεινά τρόφιμα στα πρώτα χρόνια της ζωής τους ή που δε διαθέτουν πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή, παρουσιάζουν επίσης αυξημένη επιθετικότητα και προβλήματα συμπεριφοράς καθώς και συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους.

Αυτά τα νέα ευρήματα δείχνουν ότι οι ανθυγιεινές τροφές, μπορεί να έχουν αντίκτυπο στη πνευματική υγεία του παιδιού.

Οι αλλαγές στο διατροφικό πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης σε πιο επεξεργασμένα τρόφιμα, έχουν οδηγήσει σε μαζική αύξηση της παχυσαρκίας και σε ασθένειες που σχετίζονται με αυτές.

Η Εθνική Υπηρεσία Υγείας σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν υπάρχει καμία ανάγκη ειδικής διατροφής, είναι σημαντικό να υπάρχει ποικιλία τροφών και ισορροπία θρεπτικών ουσιών για να εξασφαλιστεί η υγεία, τόσο της μητέρας όσο και του μωρού.

Πηγή: http://familylife.gr/

Διαβάστε επίσης

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

6 είδη άσκησης ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τι να επιλέξετε ώστε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε στους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

7 τρόποι να αποβάλετε το stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εμφάνιση stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσουμε

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Γιατί οι γυναίκες λαχταρούν συγκεκριμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τi είναι αυτό που κάνει τις μισές τουλάχιστον εγκυμονούσες στην Αμερική να ζητούν πίκλες για σνακ;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30