Τι συμβαίνει στο σώμα μετά την εγκυμοσύνη; - AllYou.gr

Search

Τι συμβαίνει στο σώμα μετά την εγκυμοσύνη;

Γίνεται μεγαλύτερη η λεκάνη; Χαλαρώνει ο κόλπος; Αυτές και άλλες σχετικές απορίες, ήρθε η ώρα να σου λυθούν!

25 Σεπτεμβρίου 2016

Μπορεί τα κουμπιά στο παλιό σας τζιν να μην κουμπώνουν τόσο εύκολα και να νιώθετε ότι το στήθος σας έχει αλλάξει, όμως μία εγκυμοσύνη έχει πολλαπλά οφέλη για το σώμα σας. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης μίας σειράς καρκίνων, αλλά και θωρακίζουν την υγεία με ποικίλους τρόπους.


Του δρ. Νίκου Ναούμ, Χειρουργόυ Γυναικολόγου, Ειδικευμένος στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία, www.ananeosi.gr


Η μητρότητα έχει συσχετιστεί με τη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης καρκίνου του μαστού. Μάλιστα, όσο πιο πολλές εγκυμοσύνες, τόσο πιο πολλές φορές επωφελείται η γυναίκα από τα οιστρογόνα που εκκρίνονται κατά το τρίτο τρίμηνο της κύησης και λειτουργούν ευεργετικά για τον μαστό.


Αποδεδειγμένα, επιπλέον, η εγκυμοσύνη μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών, αλλά και καρκίνου του ενδομητρίου. Επιπλέον σε πολλές περιπτώσεις, δρα θεραπευτικά σε προϋπάρχοντα γυναικολογικά προβλήματα.


Χαλαρώνει το γεννητικό σύστημα με πιθανή την εμφάνιση ακράτειας. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης του πυελικού εδάφους πριν και μετά τον τοκετό θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα συμπτώματα και θα επαναφέρουν γρηγορότερα τους μυς σας.


Αν και το σώμα επανέρχεται στην πρότερη μορφή του αν φροντίσετε λίγο τη διατροφή σας, είναι πιθανό η λεκάνη σας να σας φαίνεται λίγο πιο ανοιχτή και το στήθος, όπως επίσης και η κοιλιά να εμφανίσουν χαλάρωση. Το κατάλληλο πρόγραμμα γυμναστική θα σας βοηθήσει να επανέλθετε σε ικανοποιητικό βαθμό.
Μέχρι να επουλωθεί η περινεοτομή -η τομή που γίνεται μεταξύ του κόλπου και του πρωκτού για να διευκολυνθεί ο τοκετός-, η σεξουαλική επαφή μπορεί να είναι επώδυνη. Θα πρέπει να περιμένετε περίπου 4 εβδομάδες για την επούλωση. Σε περίπτωση κακής επούλωσης συνιστάται η αιδοιοπλαστική.


Ενδέχεται να εμφανίσετε επιλόχειο κατάθλιψη, εξαιτίας των ορμονικών μεταβολών αλλά και της κούρασης της μητέρας και των τεράστιων αλλαγών στη ζωή του ζευγαριού. Τα συμπτώματα υποχωρούν χωρίς την ανάγκη κάποιας θεραπείας, συνήθως εντός 6 μηνών.


Μην ξεχνάτε, ότι υπάρχουν αρκετά μεγάλες πιθανότητες να αντιμετωπίσετε χαλάρωση κόλπου μετά τον τοκετό, καθώς ο κόλπος επανέρχεται σίγουρα, αλλά ποτέ στο αρχικό του εύρος.
Σε περιπτώσεις που η χαλάρωση κόλπου είναι ενοχλητική και δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα, όπως έλλειψη σεξουαλικής ικανοποίησης από τον σύντροφο, συχνές κολπικές λοιμώξεις και ακράτεια ούρων, τότε η επέμβαση της κολποπλαστικής (σε πιο δύσκολες περιπτώσεις) και το Vagitense (σε πιο ελαφριά περιστατικά) μπορούν να δώσουν τη λύση.

Πηγή: Familylife.gr

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Τι να προσέχεις όταν φοράς ψεύτικες βλεφαρίδες

4 τρικ που θα κάνουν την εφαρμογή πιο εύκολη!
INTERVIEW

Μιχάλης Τζουγανάκης: «Τα λάθη για κάθε άνθρωπο είναι η προίκα του»

Λένε ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής… Έτσι λοιπόν, όποιος θέλει να μπει στα άδυτα της ψυχής του Μιχάλη Τζουγανάκη, δεν έχει παρά να κοιτάξει τα μάτια του, την ώρα που κρατάει στα χέρια του το αγαπημένο του λαούτο.
ΣΧΕΣΕΙΣ

4 πράγματα που σου λέει με το σώμα του

Καμιά φορά τα πιο σημαντικά πράγματα σου τα λέει με το κορμί του, τονίζουν οι ειδικοί.
ΑΣΚΗΣΗ

Η λιχουδιά που θα σε βοηθήσει να αποδίδεις καλύτερα στις προπονήσεις

Υπάρχει κάτι γευστικό που μπορεί να βοηθήσει τα πόδια σου να τρέχουν γρηγορότερα!
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Είναι οι γυναίκες πιο ευτυχισμένες από τους άντρες;

Tι γένος έχει η ευτυχία; Την απάντηση δίνει - φυσικά - η επιστήμη.
ΕΓΩ

Τι είναι το ψυχολογικό hangover και πως να το ξεπεράσεις

Οδηγίες αντιμετώπισης μιας γνώριμης κατάστασης, για εσένα που είσαι εσωστρεφής.