Γιατί όταν είσαι έγκυος σου μυρίζουν όλα, πολύ; - AllYou.gr

Search

Γιατί όταν είσαι έγκυος σου μυρίζουν όλα, πολύ;

Οσφρίζεσαι καλύτερα και από εκπαιδευόμενο σκύλο. Δεν είναι ιδέα σου!

01 Φεβρουαρίου 2017

Βγαίνεις στο δρόμο το πρωί και πριν καν μπεις στο αμάξι έχεις μαντέψει τι μαγείρεψαν 2-3 γειτόνισσές σου. Πας στο γραφείο και ξέρεις τι έχει πάρει μαζί της για σνακ η διπλανή- μέσα σε τάπερ, κλειστό. Δεν πατάς σε πολυκαταστήματα με είδη ομορφιάς και ουαί και αλίμονο αν σε ψεκάσουν με άρωμα στην Ερμού. 

Η όξυνση της όσφρησής σου είναι τόσο μεγάλη που θα μπορούσε να σου αποκαλύψει ότι είσαι έγκυος, πριν καν κάνεις το τεστ.  

Μιλάμε για εκπληκτικό ταλέντο, αρκεί να μην σε ενοχλούσαν τόσο οι εντάσεις και τα βαριά αρώματα.
Οι επιστήμονες εξηγούν ότι αυτό το σύμπτωμα είναι συνηθισμένο σε εγκύους που διανύουν το πρώτο τρίμηνο. 

Πού οφείλεται;
Πιθανόν, στην αύξηση των οιστρογόνων και στην αγγειοδιαστολή που αυξάνει την απορρόφηση της μυρωδιάς μέσω της ρινικής κοιλότητας.

Τι να κάνεις;

- Επειδή στις γειτόνισσες δεν μπορείς να πεις να μην μαγειρεύουν (άσε που μπορεί κάτι να λιγουρευτείς και να ζητήσεις), άσε κατά μέρος το αφρόλουτρο με άρωμα ινδικής καρύδας, το σαμπουάν που αναδίδει έκρηξη άνοιξης και άλλα τέτοια ωραία, μυρωδάτα που σου φέρνουν αναγούλα. 
- Να είσαι προετοιμασμένη ότι μπορεί να σε ενοχλήσει ακόμα και η απλή μυρωδιά σώματος. 
- Για τη διαδρομή Άνω Πατήσια-Πειραιάς με τρένο, ούτε να το συζητάς.

Από την άλλη, το ξέρεις ότι υπάρχουν και γυναίκες που δεν έχουν καμία αίσθηση μυρωδιάς (λέγεται ανοσμία) και δεν υποφέρουν από πρωινές ναυτίες;  Χα, σιγά, αυτές χάνουν. Το ωραιότατο γιουβετσάκι της γειτόνισσας! 
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!