Παχύσαρκη μητέρα σημαίνει πρόωρα γερασμένο παιδί - AllYou.gr

Search

Παχύσαρκη μητέρα σημαίνει πρόωρα γερασμένο παιδί

Μια έρευνα αποκαλύπτει τον κίνδυνο των πολλών κιλών στην εγκυμοσύνη.

10 Φεβρουαρίου 2017

Ψάξε να βρεις ένα θετικό στο κεφάλαιο Παχυσαρκία. Δεν θα βρεις. Πόσω μάλλον εάν είσαι έγκυος και θέλεις το καλύτερο για το μωράκι σου. Και για σένα, φυσικά.

Έχει βρεθεί ότι στις ευημερούσες κοινωνίες το 30% των γυναικών που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία είναι υπέρβαρες. Απίστευτο. 
Πάνω σε αυτό το δεδομένο βασίζονται πολλές έρευνες που αναζητούν τη σχέση της παχυσαρκίας της εγκύου με την υγεία του μωρού και το πώς αυτό θα εξελιχθεί ως ενήλικας.  

Εάν διανύεις την περίοδο της εγκυμοσύνης και τα κιλά σου υπερβαίνουν κατά πολύ το φυσιολογικό, μάθε ότι δεν κάνεις μόνο κακό στον εαυτό σου (δυσκολίες στον τοκετό, στην κίνηση, στην ενέργεια, θα στα έχει πει και ο γιατρός σου) αλλά θέτεις και σε κίνδυνο το ίδιο το μωρό σου.

Σύμφωνα με βελγική έρευνα, όπως εμφανίζεται λίγο πριν την εγκυμοσύνη, ο υψηλότερος δείκτης μάζας σώματος της μητέρας έχει άμεση σχέση με έναν δείκτη της βιολογικής ηλικίας του μωρού, τα τελομερή. Και, με απλά λόγια, το μωρό μεγαλώνοντας παρουσιάζει προβλήματα υγείας που συνήθως έχουν οι ενήλικες.

Αξίζει, λοιπόν, να προσέξεις τη διατροφή σου και ει δυνατόν, πριν αποφασίσεις να μείνεις έγκυος να υποβληθείς σε μια ισορροπημένη διατροφή απώλειας κιλών. Και θυμήσου: Θέλεις και το μωρό σου να είναι υγιές αλλά και εσύ το ίδιο για να είσαι εκεί να το φροντίζεις. 
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!