Γέννησες πρόωρα; Αυτός είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις για το μωρό σου!  - AllYou.gr

Search

Γέννησες πρόωρα; Αυτός είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις για το μωρό σου! 

Μιμήσου το καγκουρό. 

14 Οκτωβρίου 2014

Το να αγκαλιάζεις το νεογέννητο μωρό σου είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής. Πόσο μάλλον αν αυτή η απόλαυση έχει ταυτόχρονα και ποικίλλα οφέλη στην υγεία του παιδιού σου. Τι εννοούμε; Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επαφή «δέρμα με δέρμα» , η «φροντίδα του καγκουρό», όπως την ονομάζουν, βοηθά σημαντικά στη σωστή εξέλιξη των πρόωρων.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Η πίεση που ασκεί το σώμα της μητέρας στο βρεφικό δέρμα ερεθίζει τους αισθητήριους νευρώνες. Έτσι μειώνεται η πίεση του αίματος και τα επίπεδα της στρεσογόνου ορμόνης κορτιζόλης, ελαττώνεται η ταχυκαρδία, διευκολύνεται η χώνεψη και κάνει τα μωρά να κοιμούνται πιο ήσυχα και ξεκούραστα, να κερδίζουν βάρος και να ανακουφίζονται από τυχόν πόνους και κολικούς.

*Πώς να το κάνεις: Αφαίρεσε τα ρούχα του και άφησέ το με την πάνα. Ακούμπησέ το πάνω στο γυμνό στήθος σου στηρίζοντας με το χέρι σου το κεφάλι του. Κράτησε την πλάτη του ζεστή με μια κουβερτούλα. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αφιερώνεις τουλάχιστον μία ώρα «kangaroo care» σε καθημερινή βάση, για τις δύο πρώτες εβδομάδες της ζωής του. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!