Πόσες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι "αρκετές"; - AllYou.gr

Search

Πόσες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι "αρκετές";

Να σταματήσεις ή όχι; 

16 Οκτωβρίου 2014

"Το ερώτημα πότε ένα ζευγάρι πρέπει να σταματά τις προσπάθειες για εξωσωματική γονιμοποίηση είναι ένα από τα πρώτα ερωτήματα που τίθενται στο γιατρό και η απάντηση πολλές φορές είναι αρκετά δύσκολη" τονίζει ο Ηλίας Γάτος, Χειρούργος, Μαιευτήρας- Γυναικολόγος.

Γνωρίζουμε ότι εάν ένα ζευγάρι έχει προσπαθήσει τέσσερις φορές σε μια καλή μονάδα εξωσωματικής και υπάρχει ανταπόκριση στη θεραπεία, σε ποσοστό 80% θα πρέπει να έχει επιτευχθεί κύηση. Σε περίπτωση που αυτό δεν συμβαίνει τότε πρέπει να εξετάσουμε εάν η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι η κατάλληλη θεραπεία ή εάν συμβαίνει κάτι άλλο.

Πάντως ένα ζευγάρι πρέπει να συνεχίσει όταν τα αποτελέσματα των προσπαθειών είναι ενθαρρυντικά, δηλαδή όταν η φαρμακευτική αγωγή αποδίδει, όταν έχουμε καλής ποιότητας γενετικό υλικό, όταν έχει γίνει έλεγχος όλων των άλλων παραμέτρων και όταν η ποιότητα του ενδομητρίου είναι καλή.

Όταν κάτι από όλα αυτά δεν συμβαίνει τότε θα πρέπει να δοθούν άλλες λύσεις, όπως η χρήση ξένου γενετικού υλικού ή ακόμη και η χρήση δανεικής μήτρας.

Πηγή: http://www.infokids.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!