Είναι πιο πιθανή η δίδυμη κύηση το καλοκαίρι;

Search

"Είναι πιο πιθανή η δίδυμη κύηση το καλοκαίρι;"

Οι ειδικοί απαντούν.  

06 Αυγούστου 2015

Έχετε ακούσει ποτέ ότι είναι πιο πιθανό να αποκτήσετε δίδυμα, εάν μείνετε έγκυος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες; Ο ισχυρισμός αυτός βασίζεται ή όχι στην αλήθεια;

Υπάρχουν πολλά παράξενα φαινόμενα, όταν πρόκειται για την εγκυμοσύνη. Οι άνθρωποι λαμβάνουν υπόψη αρκετές προκαταλήψεις, όπως αυτές που σχετίζονται με το φεγγάρι, την κατανάλωση συγκεκριμένων φαγητών, ακόμα και την περίοδο της σύλληψης.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού γεννιούνται περισσότερα δίδυμα διαφορετικού φύλου, αλλά το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τα δίδυμα του ίδιου φύλου. Μερικοί επιστήμονες εικάζουν ότι το αυξημένο φως επηρεάζει την επίφυση, τον ενδοκρινή αδένα του σώματος που διαθέτει φωτοευαίσθητα κύτταρα, οδηγώντας σε μειωμένη παραγωγή μελατονίνης και μείωση της ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης, η οποία καθιστά πιο πιθανό το διαχωρισμό του αυγού.

Βασικά, η έκθεση στο ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει πολλαπλή ωορρηξία και να αυξήσει την πιθανότητα δίδυμων κυήσεων μεταξύ των μητέρων που είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν δίδυμα, λόγω ιστορικού στην οικογένεια ή προσφυγής σε θεραπεία γονιμότητας.

Άλλοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την πολλαπλή ωοθυλακιορρηξία περιλαμβάνουν τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών, το ιστορικό της έμμηνου ρύσεως, τη χρήση αντισυλληπτικών, την κοινωνική τάξη και τη διατροφή της γυναίκας.

Πηγή: http://www.infokids.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!