Ένας σοβαρός λόγος να κόψεις τη ζάχαρη στην εγκυμοσύνη - AllYou.gr

Search

Ένας σοβαρός λόγος να κόψεις τη ζάχαρη στην εγκυμοσύνη


Θέμα υγείας, όχι μόνο κιλών

18 Σεπτεμβρίου 2017
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Διανύεις την πιο γλυκιά περίοδο της ζωής σου. Μεγαλώνεις μια ζωούλα μέσα σου και θέλεις να είσαι όσο γίνεται πιο προσεκτική. 

Από τη μια, δεν θέλεις να πάρεις πολλά κιλά, αλλά από την άλλη η όρεξή σου για κατανάλωση γλυκών έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της. Είναι και αυτοί οι γνωστοί και οι συγγενείς που σου λένε «έλα, φάε ακόμα ένα κανταϊφι, αφού το θέλεις!» και σε βάζουν σε πειρασμό.

Και ένα γλυκάκι φυσικά και δεν θα σου προσθέσει κιλά, και έχεις το δικαίωμα να το απολαύσεις. Τι γίνεται όμως όταν το παρακάνεις και έχεις γίνει μόνιμη θαμώνας του ζαχαροπλαστείου της γειτονιάς;

Το ξέρεις ότι όταν η έγκυος καταναλώνει πολλή ζάχαρη αυξάνεται ο κίνδυνος αλλεργίας και αλλεργικού άσθματος στο παιδί;

Αυτό ακριβώς υποστηρίζει μια βρετανική έρευνα που ανάλυσε στοιχεία από περίπου 9 χιλιάδες ζευγάρια μαμάδων-παιδιών. Οι επιστήμονες θέλησαν να βρουν τη σχέση που υπάρχει μεταξύ της κατανάλωσης ζάχαρης από την έγκυο και της εκδήλωσης αλλεργιών όταν το παιδί γίνει 7 ετών.

Και βρήκαν ότι: 
Το 20% των εγκύων που κατανάλωναν τη μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης, είχαν κατά μέσο όρο 38% μεγαλύτερο κίνδυνο να γεννήσουν παιδί με αλλεργία και 101% μεγαλύτερη πιθανότητα το παιδί να έχει αλλεργικό άσθμα, σε σχέση με όσες μαμάδες κατανάλωναν λίγη ζάχαρη στην εγκυμοσύνη τους.

Λοιπόν, τώρα ξέρεις τι να κάνεις όταν σου προσφέρει η πεθερά σου ακόμα ένα κομμάτι γλυκό, σωστά;
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!