Γιατί κλωτσάνε τα μωρά (και όχι, δεν θα γίνουν όλα ποδοσφαιριστές); - AllYou.gr

Search

Γιατί κλωτσάνε τα μωρά (και όχι, δεν θα γίνουν όλα ποδοσφαιριστές);

Μην αναρωτιέσαι. Διάβασε αυτό. 

22 Οκτωβρίου 2014

Όσο και αν ο μπαμπάς υπερηφανεύεται ότι το μωρό κλωτσάει γιατί θα γίνει ποδοσφαιριστής, στην πραγματικότητα οι λόγοι για τους οποίους κινείται το παιδί είναι επιστημονικά τεκμηριωμένοι...

Υπάρχουν αναφορές γυναικών, ότι νιώθουν το παιδί ήδη από τον τέταρτο μήνα, περιγράφοντας το συναίσθημα «σαν να έχουν πεταλούδες στο στομάχι». Άλλες πάλι, αντιλαμβάνονται την ύπαρξή του μετά τον 6ο μήνα.

Το έμβρυο στην πραγματικότητα, κινείται από την 8η – 9η εβδομάδα, έστω και αν οι κινήσεις του είναι τόσο μικρές που δεν τις αντιλαμβάνεται η μητέρα! Όσο το έμβρυο μεγαλώνει θα νιώθετε τουλάχιστον 10 -20 κινήσεις την ημέρα, ανάλογα φυσικά και με τις ώρες της ημέρας.

Τι κάνει το μωρό μέσα στην κοιλιά;

Όσο μεγαλώνει, οι αισθήσεις του όπως η αφή και η ακοή αυξάνονται. Έτσι, ανακαλύπτει τον κόσμο γύρω του. Γι' αυτό και οι κινήσεις του με το πέρασμα του χρόνου, δεν είναι ακούσιες. Δεν είναι λίγες οι φορές που το παιδί ανταποκρίνεται σε έναν δυνατό θόρυβο, που κουλουριάζεται γιατί τρόμαξε ή που χαλαρώνει όταν η μητέρα είναι ήρεμη.

Γιατί κλωτσάει;

Όταν οι κινήσεις του μωρού αρχίζουν και γίνονται συνειδητές και μάλιστα μπορεί κανείς να διακρίνει ένα μικρό χεράκι ή ποδαράκι μέσα από την κοιλιά, τότε το θέαμα είναι μοναδικό. Το μωρό, έχει ανάγκη να «κλωτσήσει». Είναι ο μόνος τρόπος που έχει να γυμνάσει το μυϊκό του σύστημα και να δοκιμάσει τις λειτουργίες που μπορεί να επιτελέσει.

Όσο το μωρό μεγαλώνει φυσικά και ο διαθέσιμος χώρος που έχει περιορίζεται, τόσο οι κινήσεις του γίνονται πιο αργές. Στόχος του μωρού, όσο πλησιάζει η μεγάλη ώρα, είναι να πάρει την κατάλληλη θέση για να έρθει στον κόσμο. Μην ανησυχείτε λοιπόν, αν μεγαλώνοντας το έμβρυο δεν το «ακούτε» όσο παλιότερα, καθώς αυτό είναι απόλυτα λογικό, καθώς ξεκινάει το ταξίδι για να δει το πρώτο του φως!

Από τον δρ. Νίκο Ναούμ, Χειρουργό Γυναικολόγο, Ειδικευμένο στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία, www.ananeosi.gr

Πηγή: http://familylife.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΥΓΕΙΑ

Να γιατί δεν πρέπει να οδηγείς με ανοιχτό παράθυρο

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά αυτή η συνήθεια βλάπτει σοβαρά την υγεία σου.
ΕΓΩ

5 τρόποι που βάζουν στοπ στο στρες σε χρόνο-αστραπή

Το stress control δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.
FASHION NEWS

Γιατί αυτά τα κοσμήματα διαφέρουν απ’ όλα όσα έχεις δει μέχρι τώρα

Η αναβίωση του filigree τεχνικής από την σχεδιάστρια κοσμημάτων Christina Soubli.
DO IT YOURSELF

Το απόλυτο χτένισμα για τα άλουστα μαλλιά σου

Πώς να… σώσεις την κατάσταση και να δείχνεις λες και μόλις βγήκες από το κομμωτήριο!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Με αυτή την πρακτική θα αποφύγεις το διαζύγιο

Αν φοβάσαι ότι ο γάμος κάποια στιγμή θα τελειώσει άδοξα, κινήσου διαφορετικά.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 τρόποι να αποφύγεις τον πονοκέφαλο από το κρασί

Οι γιορτές έρχονται και ο πονοκέφαλος δεν χρειάζεται να σου στερεί μερικά ποτηράκια κρασί.