Πότε έρχεται μια εγκυμοσύνη μετά από αποβολή; - AllYou.gr

Search

Πότε έρχεται μια εγκυμοσύνη μετά από αποβολή;

Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος επιπλοκών αν αποφασίσεις να ξαναπροσπαθήσεις άμεσα;

27 Νοεμβρίου 2017
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Μια δυσάρεστη στιγμή. Για πολλές γυναίκες μια ανεπανόρθωτη συναισθηματική απώλεια. Μια εμπειρία που στιγματίζει. Κι όμως όταν θέλεις πολύ να γίνεις μητέρα βρίσκεις τη δύναμη και το αφήνεις πίσω σου. 

Το ξεπερνάς και να συνεχίσεις. Να ζεις και να προσπαθείς να δώσεις ζωή σε ένα πλάσμα.

Οι περισσότερες γυναίκες δίνουν χρόνο στον εαυτό τους μέχρις ότου νιώσουν και πάλι έτοιμες. Κάποιες από αυτές πιστεύουν ότι πρέπει ούτως ή άλλως να περιμένουν να διέλθει το χρονικό διάστημα των τριών μηνών μέχρι να ξαναμείνουν έγκυες.

Αυτό όμως πλέον δεν ισχύει, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σχετικά. 

Οι μελετητές των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ παρακολούθησαν σχεδόν 1.000 κυήσεις, που κατέληξαν σε αποβολή ως την 20η εβδομάδα. Από τις γυναίκες που άρχισαν να προσπαθούν αμέσως μετά να μείνουν έγκυες, πάνω από τις μισές γέννησαν χωρίς προβλήματα.

Συμπέρασμα; Δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος επιπλοκών κύησης για όσες από τις γυναίκες αποφασίσουν να ξαναπροσπαθήσουν πριν περάσουν οι τρεις μήνες.

Και μπορεί οι ειδικοί να μας βεβαιώνουν ότι παθολογικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όλες όμως γνωρίζουμε ότι το κεφάλαιο ψυχολογία είναι ίσως το σημαντικότερο κομμάτι αυτής της ιστορίας, σωστά;

 
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!