Θέλεις να γίνεις μάνα; Πριν ξεκινήσεις τις προσπάθειες, ξεκίνα δίαιτα! - AllYou.gr

Search

Θέλεις να γίνεις μάνα; Πριν ξεκινήσεις τις προσπάθειες, ξεκίνα δίαιτα!

Νέα έρευνα αποκαλύπτει. 

02 Νοεμβρίου 2014

Ένα νούμερο μικρότερο από το συνηθισμένο στα ρούχα μιας γυναίκας, θα μπορούσε να την βοηθήσει να μείνει έγκυος πιο γρήγορα, ακόμα κι αν δεν είναι υπέρβαρη!

Οι γυναίκες που έχασαν περίπου 5 κιλά πριν από τη διαδικασία της σύλληψης, τα κατάφεραν ένα δεκαπενθήμερο πιο γρήγορα, όπως αποκαλύπτει νέα μελέτη. Πιο συγκεκριμένα, ο χρόνος που εξοικονομείται σημαίνει ότι οι γυναίκες που έχασαν βάρος χρειάστηκαν δυόμισι μήνες για να μείνουν έγκυες σε σύγκριση με τους τρεις μήνες προσπαθειών των υπόλοιπων γυναικών. Παραδόξως, όσες γυναίκες ήταν αδύνατες επωφελήθηκαν εξίσου με όσες είχαν μερικά παραπάνω κιλά.

Η Dr. Audrey Gaskins από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ ανέλυσε δεδομένα από 1.950 γυναίκες, ηλικίας μεταξύ 19 και 40 ετών. Οι πληροφορίες που συνέλεξε περιελάμβαναν το βάρος τους στην ηλικία των 18 ετών καθώς και τη στιγμή που ξεκίνησαν τις προσπάθειες για τη δημιουργία οικογένειας.

Η ερευνητική ομάδα αναφέρει ότι τα ευρήματα δεν θα μπορούσαν να εξηγηθούν απλά από το γεγονός ότι οι υπέρβαρες γυναίκες είχαν ακανόνιστη περίοδο. Αντ’ αυτού, τα ωάρια θα μπορούσαν να είναι χειρότερης ποιότητας ή η μήτρα δεν μπορούσε να γονιμοποιήσει τυχόν αυγά που είχαν εμφυτευθεί εκεί.

Τέλος, η μελέτη διαπίστωσε ότι η αύξηση του σωματικού βάρους αποτελεί αρνητικό παράγοντα στην προσπάθεια μιας γυναίκας να αποκτήσει παιδί. Έτσι, η μέση γυναίκα που αποκτά απότομα βάρος χρειάζεται περισσότερους από τέσσερις μήνες για να μείνει έγκυος.

Πηγή: http://www.infokids.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

SEX

Σεξ: Κάν’το όπως οι Βραζιλιάνοι

Ο πιο ερωτικός λαός της Λατινικής Αμερικής μάς δίνει μαθήματα στο κρεβάτι.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Τα 4 μανό που πρέπει να έχεις πάντα στο συρτάρι σου

Οι πιο διαχρονικές αποχρώσεις βερνικιών που θα φοράς παντός καιρού!
ΠΑΙΔΙ

6 τρόποι να κάνεις μαγικά τα Χριστούγεννα του παιδιού σου

Μερικές ιδέες για να βάλεις τη μαγεία των Χριστουγέννων στο σπίτι.
ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί θέλουμε εκείνους που δε μας θέλουν

Η απόρριψη είναι... εγκεφαλική διεγερτική και άκρως ε(ρε)θιστικη, υποστηρίζουν οι ειδικοί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 καλοί λόγοι να ξεκινήσεις να πίνεις χυμό βύσσινο

Το κερασάκι στην κορυφή μπορεί να είναι ξινό αλλά όχι για την υγεία σου, τονίζουν οι ειδικοί.