Αυτές είναι οι καλύτερες ασκήσεις εάν περιμένεις μωρό - AllYou.gr

Search

Αυτές είναι οι καλύτερες ασκήσεις εάν περιμένεις μωρό

Κάνε σωστές επιλογές και φρόντισε τον εαυτό σου!

10 Μαρτίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Πάντα έλεγα να αρχίσω γυμναστική και όλο το ανέβαλα. Πολλή δουλειά, βλέπεις. Όταν έμεινα έγκυος, φοβήθηκα ότι το σώμα μου δεν θα ήταν αρκετά προετοιμασμένο για μια κύηση και τον τοκετό, και αποφάσισα να αρχίσω Pilates. 

Ο γυναικολόγος μου όμως και η Pilates instructor την οποία συμβουλεύτηκα μού πρότειναν να το αποφύγω σε αυτή τη φάση της ζωής μου, και να το ξεκινήσω αφότου γεννήσω. 

Οι γυναίκες που αθλούνται συστηματικά φυσικά και θα συνεχίσουν να το κάνουν και στην εγκυμοσύνη, και μπράβο τους. Εάν όμως, όπως και εγώ, αποφασίζεις να συστηθείς με την άσκηση έχοντας ένα μωρό στην κοιλίτσα, θα πρέπει σίγουρα να εμπιστευτείς τους ειδικούς.  

Εάν συναινέσουν, να ξέρεις ότι οι καλύτερες επιλογές σου είναι:
- Το κολύμπι, το βάδισμα, η γιόγκα ή το πιλάτες.

Με το κολύμπι χαλαρώνει η πίεση από τη σπονδυλική στήλη και επίσης το έμβρυο βοηθιέται ώστε να πάρει τη σωστή θέση. Πρόσθιο, ύπτιο, ελεύθερο, όλα είναι ιδανικά και ασφαλή, εκτός από την πεταλούδα που κλό είναι να αποφύγεις καθώς τεντώνονται οι κοιλιακοί μύες και υπάρχει πιθανότητα τραυματισμού της πλάτης.
Με την γιόγκα ή το πιλάτες κάνεις ήπιες ασκήσεις που γυμνάζουν το σώμα αλλά σε βοηθούν και ψυχολογικά. 

Όσον αφορά στα αθλήματα, καλύτερα να αποφύγεις:
- Τις πολεμικές τέχνες, την ιππασία, την αναρρίχηση (για να μην πέσεις από ύψος), το θαλάσσιο σκι, τις καταδύσεις και το scuba diving.

Φρόντισε τον εαυτό σου, κάνε το καλύτερο για σένα και το μωρό σου, χωρίς όμως να παίρνεις αποφάσεις που δεν θα ενέκρινε ο γιατρός σου.
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

Hot αυτή τη στιγμή!