5 χημικές ουσίες που πρέπει να αποφεύγεις στην εγκυμοσύνη - AllYou.gr

Search

5 χημικές ουσίες που πρέπει να αποφεύγεις στην εγκυμοσύνη

Ίσως να μην φαντάζεσαι ότι πρέπει να κλειστούν στο ντουλάπι.

02 Απριλίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Από τη στιγμή που έμεινες έγκυος έχεις ακούσει και διαβάσει πολλά για το ποια προϊόντα δεν πρέπει να χρησιμοποιεί μια έγκυος. Και από τη μια είσαι λίγο υποψιασμένη ότι τα περισσότερα είναι υπερβολές, από την άλλη δεν θέλεις και να διακινδυνεύσεις με τη χρήση τους. Έχεις πλέον την ευθύνη μιας νέας ζωής.   

Ας δούμε τι λένε οι ειδικοί και συγκεκριμένα μια έρευνα που έγινε στη Σχολή Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης σχετικά με τις χημικές ουσίες που πρέπει να αποφεύγουν οι έγκυες και την πιθανότητα κινδύνου τα παιδιά που θα γεννηθούν να έχουν μειωμένο δείκτη νοημοσύνης. 

Οι ειδικοί εστίασαν στο τρίτο τρίμηνο της κύησης, το οποίο θεωρείται πολύ σημαντικό όσον αφορά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των εμβρύων. 

Αν και δεν μπορούν οι επιστήμονες με βεβαιότητα να συσχετίσουν τα χημικά με τον δείκτη ευφυϊας, επισημαίνουν πέντε προϊόντα που πρέπει να αποφεύγει μια γυναίκα που κυοφορεί.

Αυτά είναι: 

1. Η λακ 
2. Το κραγιόν 
3. Το βερνίκι νυχιών 
4. Τα αρωματικά χώρου και, 
5. Τα τάπερ για μικροκύματα.

Προτείνω να ακούσουμε τους ειδικούς και να είμαστε λίγο πιο προσεκτικές με τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην κύηση. Μια αφορμή για να έρθουμε πιο κοντά με τον φαρμακοποιό μας και με προϊόντα αγνά, χωρίς χημικά, τι λες;
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!