Η εγκυμοσύνη είναι κολλητική, επιστημονικά επίσημο  - AllYou.gr

Search

Η εγκυμοσύνη είναι κολλητική, επιστημονικά επίσημο 


Δεν τρολάρουμε, αλήθεια είναι

18 Απριλίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Μεγαλώνεις και βλέπεις τις φίλες σου να παντρεύονται και μετά από λίγο καιρό να γίνονται μαμάδες. Αντί να πηγαίνετε για καφέ, πηγαίνετε σε παιδότοπους και αντί να σε καλούν σε πάρτι σε καλούν σε παιδικά γενέθλια. 

Κι εσύ αναρωτιέσαι πότε θα έρθει η σειρά σου, γιατί μέσα σου το θέλεις, ζηλεύεις, περιμένεις τη στιγμή που θα γίνεις κι εσύ μανούλα. 

Ο τρόπος για να το καταφέρεις είναι γνωστός. Πέρα όμως από το σεξ, πρέπει να ξέρεις ότι μεγάλο ρόλο παίζει και η ψυχολογία. Το να μην είσαι αγχωμένη και στρεσαρισμένη. Να αφεθείς και να προκύψει. 

Οι επιστήμονες μάς λένε ότι εξίσου μεγάλο ρόλο παίζουν και οι παρέες που κάνεις. Τι σημαίνει αυτό; Ότι εάν κάνεις παρέα με φίλες σου που είναι έγκυες, η ψυχολογία σου επηρεάζεται και γεννιέται έντονα η επιθυμία της μητρότητας μέσα σου. Το βιολογικό ρολόι χτυπά πιο γρήγορα όταν το έχεις ακούσει να χτυπάει για ανθρώπους που αγαπάς. 

Τώρα, εάν εσύ είσαι σε εντελώς άλλη φάση, ή εάν δεν επιθυμείς τη μητρότητα, σεβαστό, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγεις την κολλητή σου που περιμένει παιδί «μήπως και κολλήσεις». Πρέπει πρώτα να το θέλεις.  
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!