7 συμπτώματα που δείχνουν ότι θα γίνεις μάνα - AllYou.gr

Search

7 συμπτώματα που δείχνουν ότι θα γίνεις μάνα

Δεν χρειάζεται καν να κάνεις το τεστ.

29 Απριλίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Είναι λίγο ειρωνεία να γράφει αυτό το θέμα ένας άνθρωπος που έπρεπε να φτάσει 2,5 μηνών για να καταλάβει ότι είναι έγκυος. Ναι, αυτή είμαι εγώ. Γιατί, βλέπεις, τον πρώτο μήνα υπήρξε μια μικρή αιμορραγία την οποία φυσικά και θεώρησα περίοδο και, μάντεψε, δεν ήταν. 

Ίσως για αυτό μοιράζομαι μαζί σου τα πρώιμα συμπτώματα μιας εγκυμοσύνης. Εάν προσπαθείς να γίνεις μάνα, αλλά κι αν δεν θέλεις ακόμα να γίνεις, διάβασέ τα:

1. Πρήζεται το στήθος
Τα επίπεδα των ορμονών σου αλλάζουν και τα στήθη σου μπορεί να πρηστούν ή να πονάνε, να τα αισθάνεσαι πιο βαριά και ευαίσθητα.

2. Νιώθεις πόνους σαν αυτούς της περιόδου
Λίγες μέρες μετά τη σύλληψη, το γονιμοποιημένο ωάριο προσκολλάται στο τοίχωμα της μήτρας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ένα από τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης: πόνους που μοιάζουν με εκείνους της περιόδου, ενώ υπάρχει και λίγη αιμορραγία που ονομάζεται "αιμορραγία εμφύτευσης" και εμφανίζεται 6- 12 ημέρες αφότου γονιμοποιηθεί το ωάριο.

3. Υπάρχει μια έκκριση υγρού
Μπορεί να παρατηρήσεις κι ένα λευκό, γαλακτώδες έκκριμα από τον κόλπο σου, που σχετίζεται με την πάχυνση των τοιχωμάτων του κόλπου, διαδικασία η οποία ξεκινά σχεδόν αμέσως μετά τη σύλληψη. 

4. Νιώθεις πτώμα
Μπορεί να αρχίσεις να αισθάνεσαι υπερβολικά κουρασμένη μία εβδομάδα μετά τη σύλληψη, εξαιτίας των υψηλών επιπέδων προγεστερόνης.

5. Έχεις συχνοουρία 
Γύρω στην 6η ή 8η εβδομάδα, εξαιτίας των αυξημένων ορμονικών επιπέδων.

6. Υποφέρεις από δυσκοιλιότητα 
Την προκαλούν τα υψηλότερα επίπεδα της προγεστερόνης.

7. Η διάθεσή σου είναι πότε πάνω, πότε κάτω
Το πρώτο τρίμηνο της κύησης είναι μια περίεργη περίοδος για την ψυχολογία σου. Οι ορμόνες κάνουν δουλίτσα μέσα σου. Και αυτές οι ορμόνες θα αργήσουν να καθίσουν ήσυχα. Αλλά αυτά θα στα πω αργότερα, αφού γεννήσεις με το καλό.  
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!